08-03-2021

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι της διοικήτριας του «Αγίου Σάββα» και αντίδραση Κικίλια

Έγραψαν συνθήματα με μαύρη μπογιά

Παρέμβαση έξω από το σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου «Αγίου Σάββα», Όλγας Μπαλαούρα, πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έγραψαν συνθήματα με μαύρη μπογιά, ενώ σε κείμενό τους που εξηγούν την πράξη τους κάνουν λόγο για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, για την απουσία θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για το ασφυκτικό πλαίσιο εργασίας των γιατρών που δεν επιτρέπεται να μείνουν σε καραντίνα ούτε 14 ημέρες αν νοσήσουν, ενώ αντιμετωπίζουν και ΕΔΕ.

Καταδίκη από Κικίλια

«Μόνο ντροπή για τα συνθήματα που έγραψαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, στο σπίτι της διοικήτριας του “Αγίου Σάββα”. Δε θα γίνει ανεκτή καμία προσπάθεια εκφοβισμού και στοχοποίησης στους ανθρώπους που κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία μας όλους αυτούς τους μήνες», έγραψε ο υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου είχε διαρρεύσει ότι η διοικήτρια, Όλγα Μπαλαούρα, φέρεται να είχε ζητήσει διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τρεις εργαζόμενους, επειδή… κόλλησαν κορονοϊό.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ