24-11-2020

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα: Την Παρασκευή αρχίζει η συζήτηση – Ποια είναι η διαδικασία

Τι είπε ο Γεραπετρίτης από πλευράς κυβέρνησης - Ποια είναι η διαδικασία

Την Παρασκευή (23/10) αρχίζει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το πτωχευτικό «λαιμητόμο», προκειμένου, όπως ανέφερε, να ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση και να αναγκαστεί να έλθει ο πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο και να απολογηθεί.

Την απόφαση αυτή της κυβέρνησης για άμεση έναρξη της συζήτησης την Παρασκευή (22/10) για την πρόταση μομφής – με βάση των κανονισμό θα διαρκέσει τρεις ημέρες – ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Η πρόταση μομφής που μπορεί στη σωστή δόση να καταστεί φάρμακο για την Πολιτεία, όταν γίνεται καταχρηστικά γίνεται φαρμάκι» τόνισε ο κ. Γεραπετρίης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία ότι δεν έχει συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία, ενώ, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, παγώνει η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μία περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει αυξημένο πρόβλημα με την έξαρση της πανδημίας και ταυτόχρονα την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχία, και με όσα ανέφερε, ο Νίκος Βούτσης, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε την πρόταση μομφής διαφωνώντας με τη δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο για τη πτώχευση φυσικών προσώπων, κάτι που ωστόσο προβλέπεται από σχετικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αποφεύγει την αντιπαράθεση στα κρίσιμα θέματα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας. Όπως ανέφερε, ο καταθέτει την πρόταση μομφή προκειμένου να αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να έρθει για να απαντήσει στη Βουλή.

«Δεν έχετε κοινωνική ευθύνη να σταθμίζετε τις καταστάσεις»

«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι θωρακισμένη. Το πιο σημαντικό δικαίωμα της μειοψηφίας είναι η πρόταση μομφής που μπορεί στη σωστή δόση να καταστεί φάρμακο για την πολιτεία, όταν γίνεται καταχρηστικά γίνεται φαρμάκι- αυτή είναι η περίπτωση η σημερινή» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και συνέχισε:

«Δεν είπε τίποτα η αξιωματική αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο, την ώρα που ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα προτίθεται να ανακοινώσει μετρά κατά της πανδημίας, την ωρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το εθνικό ζήτημα με Τουρκία. Αυτή τη στιγμή επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει το όπλο αυτό».

«Ο λόγος για τον οποίο δεν ακούγεστε στην κοινωνία δεν είναι το γεγονός ότι υπάρχει εμπάρκγο στα ΜΜΕ, όπως θεωρείται στο πλαίσιο του κυνηγιού μαγγισών, αλλά δεν έχετε κοινωνική ευθύνη να σταθμίζετε τις καταστάσεις».

«Επειδή η κυβέρνηση είναι διαθέσιμη στον κοινοβουλευτικό διάλογο, διακοπές δεν κάνουμε ούτε ένα ΣΚ, και ξέρω πόσο πολύτιμο είναι το ΣΚ, θα θυσιάσετε το ΣΚ γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις και για το περιεχόμενο της πρότασης μομφής από αύριο (Παρασκευή) χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει ο πρόεδρος της Βουλής».

Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Απαντώντας από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί μας έχει συνηθίσει σε τέτοια εκφορά λόγου. Δεν τιμούν όμως τον ίδιο όσα είπε. Είπε για νομοσχέδιο που συζητείται στα μουλωχτά όταν συζητείται δέκα ημέρες με δημόσιες συνεδριάσεις. Είπε για εξυπηρέτηση τραπεζών όταν οι τράπεζες έχουν εκφράσει την διαφωνία τους με τις προωθούμενες διατάξεις Αιδώς Αργείοι».

Ο υπουργός υπενθύμισε στο Σώμα τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα περί «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» για να ενημερώσει ότι επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης έγιναν περισσότερες από 25 χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί:

«Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί. Έγιναν 25 χιλιάδες. Είχατε πει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη για να έρθει ο κ. Τσακαλώτος και να πει ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι καλό για τράπεζες και για κοινωνικούς λόγους. Είχατε πει για σεισάχθεια και εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας. Είχατε πει για διαγραφή χρεών. Και τελικά πήγατε στην τεράστια απώλεια των Ελλήνων φορολογούμενων με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για προστασία πρώτης κατοικίας. Σας το είπαν οι φορείς. Προστασία πρώτης κατοικίας με οριζόντιο τρόπο δεν υφίσταται στην χώρα από τον Φεβρουάριο 2019 με υπογραφή Τσίπρα».

Γεννηματά για πρόταση μομφής Τσίπρα κατά Σταϊκούρα: Απαλλάσσει τον Μητσοτάκη από τις ευθύνες του

Η Φώφη Γεννηματά καταφέρθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα. «Απαλλάσσει τον Μητσοτάκη από τις ευθύνες του», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ότι είπε δηλαδή ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή την ώρα που η κυβέρνηση έκανε δεχτεί την πρόταση.

«Την ώρα που είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Τουρκίας και δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία, την ώρα που αφήνει τους αδύναμους στο έλεος των τραπεζών, ο κ. Τσίπρας τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του και στρέφεται κατά μεμονωμένου Υπουργού.

Επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς.

Είναι προφανές ότι εμείς δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε στη Κυβέρνηση ούτε σε κανένα μέλος της», αναφέρει η δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Κουτσούμπας για πρόταση μομφής Τσίπρα σε Σταϊκούρα: Καταψηφίζω ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, τοποθετήθηκε με γραπτή δήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταψηφίζοντας, όπως αναφέρει, τόσο την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και τον ΣΎΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπ. Οικονομικών, συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επίσης καταψηφίζει και εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσχεδίασαν το έγκλημα, σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το οποίο ολοκληρώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Πτωχευτικό Κώδικα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικεφαλής ομάδας Covid 19 στον Ευαγγελισμό: Προσβλητική η δήλωση Γεραπετρίτη

Ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της μονάδας Covid-19 στο αρχαιότερο μεγάλο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό κ. Καλομενίδης, μιλώντας στο ράδιο...

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ η Μαριέττα Γιαννάκου

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ εξελέγη η Μαριέττα Γιαννάκου, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν από την ολοκλήρωση των...

Θανάσης Καμπαγιάννης: Το φιάσκο του νόμου Χρυσοχοΐδη

Πολλές φορές η ζωή η ίδια είναι αυτή που απαντάει ακόμα και στα δυσκολότερα ερωτήματα. Κατά την ψήφιση του νόμου Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις τον...

Μετακίνηση 6 για την Κατερίνα Λέχου μαζί με πρωταγωνίστρια του «Καφέ της Χαράς»

Η Κατερίνα Λέχου έβαλε τις φόρμες της και βγήκε για περίπατο εν καιρώ lockdown για να πάρει λίγο αέρα. Την εντοπίσαμε στη Διονυσίου Αεροπαγίτου να...

Κορονοϊός: «Κλείδωσε» συμφωνία της Κομισιόν και με τη Moderna για το εμβόλιο (video)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία και με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας «Moderna» για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο...

Κορονοϊός: Οι ρωσικές Αρχές ισχυρίζονται ότι το εμβόλιο Sputnik V είναι κατά 95% αποτελεσματικό (video)

Η Ρωσία επιβεβαίωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της Sputnik V κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια της Μόσχας είναι αποτελεσματικό...

Δολοφονία στις Σπέτσες: Ο καυγάς στη βίλα πριν από το έγκλημα – Απολογήθηκε ο 22χρονος

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τη δολοφονία ενός νέου άνδρα που έχει συνταράξει τις Σπέτσες και σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης...

Βρήκαν τρία κιλά κοκαΐνη στις τουαλέτες αεροσκάφους που ταξίδευε από Κολομβία για Μεξικό

Σχεδόν τρία κιλά κοκαΐνη βρέθηκαν στις τουαλέτες αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε εμπορική πτήση από την Κολομβία στο Μεξικό, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η μεξικανική Εθνική...

«Big Brother»: Η Ραΐσα ξεσπά on camera και αποκαλεί «φίδι» πρώην συμπαίκτη της (video)

Η Ραΐσα Κόντι ξέσπασε on camera κατά πρώην συμπαίκτη της στο «Big Brother». Είδε αποσπάσματα και δεν πίστευε στα μάτια και στα αυτιά της...

Αγία Πετρούπολη: Άνδρας κρατά ομήρους έξι παιδιά κι απειλεί να τα σκοτώσει με τσεκούρι (video)

Στο πόδι βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές στην Αγία Πετρούπολη καθώς σε διαμέρισμα προαστίου που ονομάζεται Kolpino, άνδρας κρατά ομήρους έξι παιδιά και απειλεί να...