23-10-2020

Έξαλλοι με Λοβέρδο στη Χαριλάου Τρικούπη – «Γκρέμισε» το αφήγημα της Φώφης για ίσες αποστάσεις

Βαρύ το κλίμα για τον Λοβέρδο

Σπασμένα είναι τα νευρά τις τελευταίες ημέρες στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την καυστική ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου ως υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σχετική ανακοίνωση από πλευράς Μητσοτάκη, το ΚΙΝΑΛ διέρρευσε ότι είναι ικανοποιημένο από την επιλογή, δίνοντας στην ουσία την «ευχή» του. Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο κ. Λοβέρδος άφησε αιχμές για την κ. Γεννηματά, σημειώνοντας στο Twitter: «Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε». Στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για «άστοχο χιούμορ».

Έτσι, το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι αρκετά βαρύ για τον κ. Λοβέρδο. Όπως αναφέρει η στήλη «Θεωρείο» της εφημερίδας «Καθημερινή», η αναφορά του κ. Λοβέρδου «τινάζει στον αέρα το αφήγημα της Φώφης περί ίσων αποστάσεων».

Σύμφωνα με το «Θεωρείο», «στο ΚΙΝΑΛ πάντως έχουν τα δίκια τους να είναι έξαλλοι με τον Ανδρέα, καθώς εντός της εβδομάδας είχε κυκλοφορήσει παλαιά δήλωσή του από την εποχή που είχε κάνει την κίνηση ΡΙΚΣΣΥ, που χαρακτήριζε «κίνημα» τη Χ.Α. Το ΚΙΝΑΛ δεν άδειασε τον βουλευτή, παρότι θα μπορούσε, και ως εκ τούτου η άστοχη δήλωση περί συγκυβέρνησης τους έβγαλε (μεταφορικά) από τα ρούχα τους».