31-10-2020

Επίσημη «κωλοτούμπα» και από το ΥΠΕΞ – Χαρακτηρίζει ως ιστορική τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Τελικά δεν είναι «προδοτική», «διχαστική», «καταστροφική» και «μειοδοτική» η Συμφωνία των Πρεσπών;

Προεκλογικά η «Συμφωνία των Πρεσπών» χαρακτηρίστηκε από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ως «προδοτική», «διχαστική», «καταστροφική», «μειοδοτική» και πολλά άλλα, συμμετέχοντας μάλιστα σε σχετικά συλλαλητήρια.

Τελικά, η ίδια αυτή Συμφωνία αποδεικνύεται ότι είναι «ιστορική», κάτι που έλεγε τότε το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον υποστηρίζει με το πλέον επίσημο τρόπο και το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε στα αγγλικά την κοινή δήλωση για την αναθεώρηση σε επίπεδο κορυφής του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Η ανάρτηση αυτή έγινε μόνο στην αγγλική γλώσσα, ενώ στα ελληνικά παρέμεινε στην ενημέρωση της Κυριακής για τις συγκρούσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Σε αυτήν μεταξύ πολλών άλλων, στα θέματα περιφερειακής συνεργασίας τονίζεται ότι ΗΠΑ και Ελλάδα συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ενσωμάτωση των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, κατά βούληση των λαών τους, στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Υπογραμμίστηκε μάλιστα η συμβολή της Ελλάδας σε αυτή την κατεύθυνση με την «ιστορική» όπως χαρακτηρίζεται «Συμφωνία των Πρεσπών».