27-10-2020

«Βολές» Τσίπρα σε Μενδώνη και Μητσοτάκη για τους ανθρώπους του Πολιτισμού

«Απαξιώνει με αλαζονεία μεγάλους δημιουργούς»

«Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει, αδιαφορώντας για την επιβίωση του Πολιτισμού και των ανθρώπων του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί, παράλληλα, τη Λίνα Μενδώνη για αλαζονεία και προσθέτει πως φτάνει στο σημείο να στιγματίσει το σύνολο των καλλιτεχνών, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί για τους ανθρώπους του Πολιτισμού και των Τεχνών.

Την κατηγορεί, επίσης, για εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς και επιρρίπτει την πολιτική ευθύνη στον πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Ο κος Μητσοτάκης βλέπει εδώ και 14 μήνες την Υπουργό του να βλάπτει ανεπανόρθωτα τον Πολιτισμό στη χώρα μας».

Όλη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει, αδιαφορώντας για την επιβίωση του Πολιτισμού και των ανθρώπων του.

Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη.

Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού απαξιώνει με αλαζονεία μεγάλους δημιουργούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να στιγματίσει από το βήμα της Βουλής το σύνολο των καλλιτεχνών, δηλώνοντας ότι «κινούνται στο χώρο της μαύρης οικονομίας», δηλαδή ότι πληρώνονται με «μαύρα».

Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη.

Αλλά και πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού πρωτοστατεί σε εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η καταστροφή των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενός από από τα σημαντικότερα μνημεία που έχουν αποκαλυφθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα προκειμένου να υπηρετήσει συμφέροντα και ιδεοληψίες.

Το έχει καταφέρει και αυτό η κυρία Μενδώνη.

Ο κος Μητσοτάκης βλέπει εδώ και 14 μήνες την Υπουργό του να βλάπτει ανεπανόρθωτα τον Πολιτισμό στη χώρα μας.

Και στο βαθμό που ο ίδιος επιμένει να τη στηρίζει, έχει αποκλειστικά και προσωπικά την ευθύνη και για το καταστροφικό της έργο και για την ανεπάρκεια και για την προσβλητική της συμπεριφορά».

Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει, αδιαφορώντας για…

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 24. September 2020

Υπενθυμίζεται ότι την οργή των καλλιτεχνών (φάνηκε αργότερα και στις νέες τους κινητοποιήσεις) προκάλεσε μια δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη Βουλή, την ώρα μάλιστα που οι άνθρωποι του Πολιτισμού έχουν πληγεί δραματικά και συνεχίζουν να δοκιμάζονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Θετικός στον κορονοϊό ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης

Αναλυτικότερα, μιλώντας στη Βουλή, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αποζημιωθούν όλοι οι καλλιτέχνες αφού, όπως είπε, πολλοί από αυτούς κινούνται στον χώρο της «μαύρης οικονομίας». Η νέα προκλητική δήλωση της υπουργού Πολιτισμού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Μέχρι τα Χριστούγεννα ανακοινώνει νέο κόμμα ο Λαφαζάνης – Κάλεσμα σε Κωνσταντοπούλου (ηχητικό)