22-10-2020

Υπό κατάληψη το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες – «Άδωνη πού να τα πάμε τα τεύτλα;» (video)

Να έχει διατηρήσει τη σχετική αρμοδιότητα άραγε;

Σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στις Σέρρες προχώρησαν, σήμερα, Πέμπτη τευτλοπαραγωγοί από τη Βόρεια Ελλάδα, κλείνοντας την είσοδο της μονάδας με τρακτέρ, ρίχνοντας τεύτλα. και στέλνοντας μήνυμα προς τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Τευτλοκαλλιεργητές από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας (Κομοτηνή, Ξάνθη, Πιερία, Πέλλα, Ημαθία και Θεσσαλονίκη), που συμμετέχουν στην κατάληψη, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ζητούν τη λειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες και δήλωσαν πως «θα μείνουμε εδώ μέχρι να μας απαντήσουν εγγράφως τι θα γίνει με τη φετινή παραγωγή».

Μέχρι στιγμής η παραγωγή των καλλιεργητών είναι αδιάθετη και προειδοποιούν ότι αν μείνει στο χωράφι η ζημιά τους θα είναι ανυπολόγιστη.

Παράλληλα, οι παραγωγοί ανάρτησαν και ένα πανό με το οποίο ρωτούν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Άδωνη πού να τα πάμε τα τεύτλα; Στην Intrum ή στην Πειραιώς;».

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται ο επικεφαλής της Royal Sugar ΑΒΕΕ, Χρήστος Καραθανάσης, η εταιρεία του οποίου, σε σύμπραξη με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, υπέγραψε συμφωνία με την ΕΒΖ και την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να μισθώσει τα εργοστάσια της βιομηχανίας σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες για 28 μήνες (έως τον Μάρτιο του 2022).

Ο κ. Καραθανάσης θα έχει συναντήσεις με στελέχη της τράπεζας και τους αρμόδιους στην κυβέρνηση, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα που καθυστερούν την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες και δημιουργούν ζητήματα με την απορρόφηση τεύτλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Τσίπρας για ΧΑ: Αυτή η δικαίωση δεν είναι το τέλος, είναι η αφορμή για μια νέα αρχή

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών-βίντεο: infonews24.gr