17-05-2021

Η Ντόρα κατέρριψε το αφήγημα του Μητσοτάκη για το άνοιγμα του τουρισμού

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Ντόρα Μπακογιάννη υιοθέτησε την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση υπέκυψε σε πιέσεις αεροπορικών εταιρειών

«Σύμμαχο» στο πρόσωπο της… Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται πως βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο «άνοιξε» φέτος ο τουρισμός, καθώς η αδελφή του πρωθυπουργού εξέφρασε εμφανώς διαφορετική άποψη, μόλις μια ημέρα μετά από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει ότι «το άνοιγμα του τουρισμού έγινε μεθοδικά», κάνοντας λόγο για ένα «πρωτοποριακό σύστημα ιχνηλάτησης που έχουμε εξάγει ως τεχνογνωσία σε άλλες χώρες, και καθορίζει, με έναν έξυπνο αλγόριθμο, πόσα είναι τα αναγκαία τεστ ανά πύλη εισόδου».

Ωστόσο, η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας σε ΜΜΕ της Κρήτης, επί της ουσίας υιοθέτησε την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση υπέκυψε σε πιέσεις αεροπορικών εταιρειών αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη.

«Δεν υπήρχε ιδανικός τρόπος να ανοίξουμε τον τουρισμό εν μέσω πανδημίας. Κάναμε προσπάθειες και συζητήσεις για να γίνουν τεστ σε όποιον θα ταξίδευε. Το αρνήθηκαν οι εταίροι μας και οι αεροπορικές λόγω της έλλειψης τεστ και λόγω κόστους», σημείωσε ρητά και κατηγορηματικά η βουλευτίνα της ΝΔ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ