22-10-2020

Όταν Άδωνις και Πλεύρης έφερναν στη Βουλή ψήφισμα παραεκκλησιαστικής οργάνωσης που μιλούσε για κάρτες με το 666

Την ώρα που η συνωμοσιολογία γύρω από τον κορονοϊό παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, κυρίως μέσω social media και μικρών sites και blogs, αρκετοί ιερείς τροφοδοτούν διάφορες θεωρίες γύρω από την πανδημία και το εμβόλιο. Τελευταία σχετική αναφορά ήταν αυτή του πρώην Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, ο οποίος υποστηρίζει πως το εμβόλιο «θα συνοδεύεται και από το τσιπάκι με τον αριθμό 666, δηλ. τον αριθμό του Αντιχρίστου».

Ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής μπορεί να μην έχει πλέον ενεργή σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδας, όμως εξακολουθεί να έχει κοινό που τον διαβάζει από το προσωπικό του blog και φυσικά επηρεάζεται. Κοινό που πιστεύει στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και γι’ αυτό ακριβώς η άποψή του συγκαταλέγεται μαζί με αυτές άλλων ιερέων που δηλώνουν κατά καιρούς ότι ο κορονοιός δεν κολλάει από τη Θεία Κοινωνία ή ότι δεν υπάρχει καθόλου.

«Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι η ύπαρξη ή όχι του ιού, αλλά το γεγονός, ότι οι σκοτεινές Δυνάμεις της Παγκοσμιοποιήσεως χρησιμοποιούν τον Κορωνοϊό, με σκοπό να εμφυτεύσουν στις καρδιές μας ένα αίσθημα πανικού!

Να κυριαρχήσει ο φόβος! Να τρομοκρατηθεί η Κοινωνία, ώστε αργότερα να σπεύσει για να λάβει το ΕΜΒΟΛΙΟ, που θα συνοδεύεται και από το τσιπάκι με τον αριθμό 666, δηλ.τον αριθμό του Αντιχρίστου!

Εκτελεστικά όργανα στο Πρόγραμμα αυτό, δυστυχώς, είναι οι κατά τόπους Κυβερνήσεις, οι οποίες υπακούουν τυφλά στις εντολές των παραγόντων των σκοτεινών Δυνάμεων!», έγραψε μεταξύ άλλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Τι έλεγαν παραεκκλησιαστικές οργανώσεις το 2010 για την «Κάρτα του Πολίτη»

Τα ίδια περίπου έλεγαν και διάφορες παραεκκλησιαστικές οργανώσεις πριν μερικά χρόνια με αφορμή την έκδοση της «Κάρτας του Πολίτη». Συγκεκριμένα, το 2010 μέλη αυτών των οργανώσεων διοργάνωναν συγκεντρώσεις προκειμένου ν’ αποτραπεί η έκδοση της κάρτας.

Έβγαζαν ανακοινώσεις και ψηφίσματα. Ένα απ’ αυτά εκδόθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2010 από την παραεκκλησιαστική οργάνωση «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας» (ΕΛ.ΚΙ.Σ), το οποίο κοινοποιήθηκε, τότε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Υπουργούς, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές.

«Σήμερα επιχειρείται μία ολοκληρωτική άλωση του ελληνικού έθνους αφ’ ενός διά της πολλαπλής προδοσίας που ενεργείται αφανώς και εμφανώς εις βάρος της πατρίδας μας και της πίστεώς μας μέσω όλων των ηλεκτρονικών φακελωμάτων και ιδιαιτέρως της «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» και αφ’ ετέρου διά του κλοιού των δυσβάσταχτων και δυσεπίλυτων προβλημάτων (οικονομικών, κοινωνικών, ηθικών και εθνικών) που καταιγίζουν σε καθημερινή βάση και ασφυκτικά το σημερινό ορθόδοξο Έλληνα ως άτομο αλλά και ευρύτερα ως εθνική παρουσία.

Η «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» με τον κωδικό 666 συνιστά το δόλιο «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» διά του οποίου οι εντολοδόχοι των ανύπαρκτων ουσιαστικά κυβερνήσεων – σκιών σχεδιάζουν με τρόπο απίστευτα έντεχνο να οδηγήσουν το ελληνικό έθνος, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα στην «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» που αποτελεί το προανάκρουσμα για την «ΕΠΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΦΡΑΓΙΣΗ» κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα των ορθόδοξων χριστιανών», ανέφερε, τότε, το σχετικό ψήφισμα, το οποίο ζητούσε από τα αρμόδια υπουργεία να ματαιώσει την έκδοση της κάρτας και την προαιρετική παραλαβή και χρήση του ΑΜΚΑ «καθώς και όλων των μορφών των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων τύπου barcode – 666», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνη για τα λεωφορεία που θα κάνουν βόλτες στο Σύνταγμα

Άδωνις και Πλεύρης έφεραν το ψήφισμα στη Βουλή

Το ψήφισμα έφεραν στη Βουλή με τη μορφή αναφοράς οι Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, οι οποίοι τότε ήταν βουλευτές με το ΛΑΟΣ. Πιθανότατα, δηλαδή, έκριναν ότι όλα τα παραπάνω – ή τέλος πάντων τα περισσότερα – ίσως ευσταθούν και ζήτησαν σχετικές απαντήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κι από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  ΝΔ για Χρυσή Αυγή: Με κυβέρνηση ΝΔ η Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και στη φυλακή

Η απάντηση από τα υπουργεία

Τις απαντήσεις υπέγραψαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

*Το θέμα θυμήθηκε και έφερε στην επιφάνεια ο λογαριασμός @Gerogriniaris στο twitter.