26-02-2021

Γιατί ορίστηκε αντιπρόεδρος της ΝΔ ο Πλακιωτάκης;

Μαθήματα παρασκηνιακών διεργασιών και μεθοδεύσεων, παραδίδουν τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της ΝΔ, φανερώνοντας τον προσχηματικό σεβασμό τους στις καταστατικές διαδικασίες του ιδίου τους του κόμματος.

Όπως σας ενημερώσαμε προηγουμένως, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όρισε αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον Γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Φυσικά, ο διορισμός αυτός μόνο τυχαίος δεν είναι. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, όταν ο πρόεδρος του κόμματος παραιτείται, τα καθήκοντά του ασκεί ο αντιπρόεδρος. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αντιπρόεδρος -όπως μέχρι πριν το διορισμό Πλακιωτάκη- τα καθήκοντα του προέδρου, αναλαμβάνει ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ.

katastatiko nd

Γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, με τον οποίο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει κάνει ουκ ολίγες συζητήσεις στα… «γαλλικά»! Συνεπώς και προκειμένου να μην αναλάβει καθήκοντα προέδρου ο κ. Παπαμιμίκος όταν παραιτηθεί ο κ. Μεϊμαράκης, η θέση του αντιπροέδρου έπαψε να είναι «ορφανή».

Σημειωτέον, για όσους δεν έχουν γνώση της «γαλάζιας ανθρωπογεωγραφίας», ο νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκης, στην κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ, είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ