11-02-2021

Πέτσας διαψεύδει… Μητσοτάκη: Για τον κορονοϊό φταίει η εσωτερική χαλάρωση, όχι ο τουρισμός (video)

Ποιος λέει την αλήθεια τελικά;

Σε «βέρτιγκο» φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθειά της να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες της για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, όπως αποδεικνύεται από τα όσα δηλώνουν δημοσίως τα ίδια τα πρόσωπα που διαχειρίζονται την κρίση, από τον πρωθυπουργό έως τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κυβερνητικό «αλαλούμ» της εβδομάδας αυτής, κατά την οποία ακούγονταν δημοσίως διαμετρικά αντίθετες εξηγήσεις για το τι φταίει και τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Άλλος φταίει την Τρίτη, άλλος την Τετάρτη κι άλλος την Πέμπτη – Το χρονικό του συνεχιζόμενου κυβερνητικού «αλαλούμ»

Δύο ημέρες πριν, την Τρίτη, στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Έχουμε άνοιγμα του τουρισμού χωρίς σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας».

Ωστόσο, μόλις μία ημέρα μετά από τα όσα υποστήριξε ο κ. Χαρδαλιάς, ήρθε ο κ. Μητσοτάκης να τα ανατρέψει όλα με τη συνέντευξή του στο CNN, όπου υποστήριξε ότι «όντως περιμέναμε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων», γιατί, όπως εξήγησε, «ανοίξαμε την οικονομία μας και τον τουρισμό».

Δύο είναι τα πιθανά συμπεράσματα από το «αλαλούμ». Είτε ο κ. Μητσοτάκης «άδειασε» τον κ. Χαρδαλιά, είτε η κυβέρνηση άλλα λέει εντός της Ελλάδας και άλλο στο εξωτερικό. Κρίνοντας, ωστόσο, από τη στήριξη που απολαμβάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όλα «δείχνουν» μάλλον το δεύτερο.

Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορούν και οι σημερινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο οποίος -επί της ουσίας- διέψευσε τον… Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το τι φταίει.

Κι αυτό γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Πέμπτης ισχυρίστηκε ότι για την αύξηση των κρουσμάτων δεν ευθύνεται ο τουρισμός, αλλά η… χαλαρότητα που επικράτησε στο εσωτερικό.

Ίσως αύριο, Παρασκευή να φταίει κάποιος άλλος…

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ