27-02-2021

Άλλα μέσα, άλλα έξω – Ο Μητσοτάκης «έδειξε» τον τουρισμό στο CNN για τα πολλά κρούσματα (video)

Το κυβερνητικό αλαλούμ ως προς τη διαχείριση της κρίσης συνεχίζεται

Την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι αμφιβολίες των πολιτών ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνονται για τον κορονοϊό, το κυβερνητικό αλαλούμ ως προς τη διαχείριση της κρίσης δεν λέει να σταματήσει. Τρανό παράδειγμα για του λόγου το αληθές αποτελούν οι αντικρουόμενες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκείνες του Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με το τι φταίει για τη ραγδαία αύξηση στα κρούσματα.

Δύο ημέρες πριν, την Τρίτη, στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Έχουμε άνοιγμα του τουρισμού χωρίς σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας».

Ωστόσο, μόλις μία ημέρα μετά από τα όσα υποστήριξε ο κ. Χαρδαλιάς, ήρθε ο κ. Μητσοτάκης να τα ανατρέψει όλα με τη συνέντευξή του στο CNN, όπου υποστήριξε ότι «όντως περιμέναμε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων», γιατί, όπως εξήγησε, «ανοίξαμε την οικονομία μας και τον τουρισμό».

Δύο είναι τα πιθανά συμπεράσματα από το αλαλούμ. Είτε ο κ. Μητσοτάκης «άδειασε» τον κ. Χαρδαλιά, είτε η κυβέρνηση άλλα λέει εντός της Ελλάδας και άλλο στο εξωτερικό. Κρίνοντας, ωστόσο, από τη στήριξη που απολαμβάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όλα «δείχνουν» μάλλον το δεύτερο…

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ