09-05-2021

«Βόμβα» από σύμβουλο Ασφαλείας του Μητσοτάκη: Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες (video)

«Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση»

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει μια δήλωση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Διακόπουλου, ο οποίος παραδέχθηκε ξεκάθαρα ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις από πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Διακόπουλος τόνισε αναφερόμενος στο Oruc Reis: «Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα».

Ερωτηθείς εάν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε επί λέξει:

«Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς “σηκώσαμε” το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή “σηκώθηκε” λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: “μαρκάρει” την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

«Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση», ξεκαθάρισε ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο κ. Διακόπουλος προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, σημειώνοντας ότι η αναφορά του αφορούσε… «προσπάθεια» ερευνών, όχι πραγματοποίηση.

Το σχετικό απόσπασμα:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ