15-05-2021

Να κινηθούν οι διαδικασίες ελέγχου του Μάρκου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά ζητά το ΚΙΝΑΛ

Τι αναφέρεται στη σχετική επιστολή-καταγγελία

Με επιστολή αναφορά – καταγγελία που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να κινηθούν οι διαδικασίες ελέγχου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μάρκου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη στην Ολομέλεια και ήταν η αιτία να αποβληθεί από το Προεδρείο τη συνεδρίαση.

Ο κ. Κεγκέρογλου, στην επιστολή του, επικαλούμενος τα Πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης, υποστηρίζει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου «επιτέθηκε με σκαιό και χυδαίο τρόπο εναντίον του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, καθώς και του συνόλου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, απευθύνοντας δημόσια ύβρεις και άσεμνη χειρονομία» καθώς «καθύβρισε λόγω και έργω τόσο τον κ. Ο. Κωνσταντινόπουλο όσο και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες, ανάρμοστες, καταδικαστέες ομοφοβικές εκφράσεις και χειρονομίες, που απάδουν όχι μόνο του κοινοβουλευτικού αξιώματος, αλλά και της ιατρικής και ακαδημαϊκής ιδιότητας του αναφερομένου». Και καταλογίζει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συμπεριφορά που αντιβαίνει το άρθρο 80 ΚτΒ και των συναφών διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας της παραγράφου 4 του άρθρου 77.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το επεισόδιο και την άρνηση του κ. Μάρκου να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας προχωρά σε αναδιάρθρωση του ΚΕΣΥ. Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του ΚΕΣΥ θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα αντί του Σεπτεμβρίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Για την ιστορία, ο κ. Μάρκου, μιλώντας στον Realfm 97,8, εξήγησε ότι «εντελώς ξαφνικά και χωρίς να του έχω απευθυνθεί ή να έχω κάνει κάποιον υπαινιγμό, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άρχισε να φωνάζει ότι είμαι διαπλεκόμενος, ότι έχει πολλά ράμματα για τη γούνα μου, έχω φτιάξει επιτροπές που με φτιάχνουν υπαινισσόμενος ό,τι θέλει και καταγγέλλοντάς με ως άρχοντα της διαπλοκής. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορώ να το ανεχτώ με τίποτα και ούτε πρόκειται να το ανεχτώ και στο μέλλον».

Συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι σε πρώτη φάση ο ίδιος δεν έδωσε σημασία «αλλά συνέχιζε επί 3λεπτο, 4λεπτο ενώ εγώ έβγαινα από τη Βουλή…».

«Όταν εις επήκοον πολλών βουλευτών φωνάζει ότι είμαι διαπλεκόμενος, αυτό το πράγμα δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο κ. Μάρκου και συμπλήρωσε πως «ομολογώ ότι η αντίδρασή μου ήταν έντονη».

Ερωτηθείς εάν το έχει μετανιώσει, απάντησε «όχι».

Σχετικά με τη φράση που χρησιμοποίησε, σημείωσε πως είπε «τι μιλάς εσύ που είσαι ανοικτός» για να διευκρινίσει ότι εννοούσε «πολιτικά ανοικτός».

Αναφορικά με τις κινήσεις του σώματός του, τόνισε πως «καθένας ερμηνεύει όπως ένα έργο αφηρημένης τέχνης. Με τις κινήσεις μου οι χυδαίοι διάβασαν χυδαιότητα κάποιοι άλλοι δεν διάβασαν τίποτα συγκεκριμένο».

«Αν δείτε πάλι το βίντεο θα δείτε ότι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της Βουλής ήταν ‘δεν είδα δεν άκουσα τίποτα’. Μετά έτρεξαν κάτι παρακεντέδες και του είπαν να κάνει αυτό που έκανε», είπε περιγράφοντας τα όσα ακολούθησαν.

Εξήγησε στη συνέχεια πως έγινε μία «πολιτική συμφωνία με την Όλγα Γεροβασίλη» επειδή το διακύβευμα της Ολομέλειας ήταν πολύ πιο σοβαρό και θα ακολουθούσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την αίθουσα και να εκτονωθεί η κατάσταση.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «επειδή δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, οποιοσδήποτε αφήσει κάποιον υπαινιγμό ότι είμαι διαπλεκόμενος, έχω σχέση με τη διαπλοκή θα είμαι αμείλικτος με κάθε τρόπο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ