12-05-2021

Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα: Είστε σίγουρα υπουργός Oικονομικών χώρας του Nότου;

Τα «βέλη» του εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα εξαπέλυσε ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος, με αφορμή άρθρο του υπουργού Οικονομικών στο iefimerida.gr.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Σταϊκούρα γιατί χαρακτηρίζει ως ορθολογική και ισόποση τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και αναρωτιέται: «Είστε σίγουρα Yπουργός Oικονομικών χώρας του Nότου;»

Αναλυτικά:

Ο κ. Σταϊκούρας σε σημερινό του άρθρο στην iefimerida χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή συμφωνία «Ορθολογική, γιατί κινείται, ισόποσα, στη λογική των επιδοτήσεων και των δανείων».
• Η θέση των Νοτίων χωρών ήταν να υπάρχουν περισσότερες επιδοτήσεις παρά δάνεια. Η αρχική πρόταση (με στήριξη Γαλλίας-Γερμανίας, που ήδη προσπαθούσε να συμβιβάσει Βορρά-Νότο), είχε περισσότερες επιδοτήσεις και λιγότερα δάνεια. (500 δις επιδοτήσεις 250 -δις δάνεια)
• Τα δάνεια αυξήθηκαν και οι επιδοτήσεις μειώθηκαν μετά από απαιτήσεις των Βορείων. (390 δις επιδοτήσεις -360 δις δάνεια)
• Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηρίζει την συμφωνία «ορθολογική» ακριβώς για το σημείο όπου έχασαν οι Νότιοι και κέρδισαν οι Βόρειοι.
Είστε σίγουρα Yπουργός Oικονομικών χώρας του Nότου;
Ο κ. Μητσοτάκης καθόταν σίγουρα στην σωστή πλευρά του τραπεζιού της διαπραγμάτευσης;
ΥΓ Εκείνο το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ακόμα χαμένο στην μετάφραση;

Ο κ. Σταϊκούρας σε σημερινό του άρθρο στην iefimerida χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή συμφωνία «Ορθολογική, γιατί κινείται,…

Δημοσιεύτηκε από Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ