19-01-2021

Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι – Παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου (video)

Δύο χρόνια μετά - Το «παρών» έδωσε και η ΠτΔ

Μνημόσυνο για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής (19/07), παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία συγκίνησε με τον λόγο της…  Η ΠτΔ έριξε λουλούδια στη θάλασσα, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων. 

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου 2018.

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα κ.κ. Μπουρνούς και Τσίρκας, Γκικάκη και Χρυσοφώτης από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Δημ. Οικονόμου, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, οι Αντιπεριφερειάρχες Αυγερινός και Πέππας, διασώστες και αρκετός κόσμος.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε τρισάγιο στην Αργυρά Ακτή. Σημειώνεται πως λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεν μπορούν να εισέλθουν πολλά άτομα και για τον λόγο αυτό υπάρχει αστυνομικός στην είσοδο με σκοπό να ενημερώνει τον κόσμο. Μετά το πέρας του μνημοσύνου, θα ακολουθήσει τρισάγιο στην Αργυρά Ακτή.

Σακελλαροπούλου: Η πυρκαγιά στο Μάτι υπήρξε τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη πολιτεία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής: «Η πυρκαγιά στο Μάτι υπήρξε τραγωδία αδιανόητη για μια σύγχρονη ευνομούμενη πολιτεία. Δυο χρόνια αργότερα δεν έχουμε ξεχάσει και δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε.

Κάθε φορά που φέρνουμε στο νου μας τις τραγικές εκείνες ημέρες της πυρκαγιάς, νιώθουμε οδύνη γι’ αυτούς που χάθηκαν και, ταυτόχρονα, βαθύτατο σεβασμό για την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν απλοί πολίτες την απώλεια των ανθρώπων τους, το ρήμαγμα των σπιτιών τους, το σάρωμα της καθημερινότητάς τους. Και νιώθουμε βαθύτατα την ευθύνη απέναντί τους.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους, να υπογραμμίσουμε την ανάγκη για ουσιαστική περιφρούρηση του φυσικού και αστικού μας περιβάλλοντος από τις φυσικές καταστροφές, αλλά κυρίως, πρώτιστα, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που χάθηκαν τόσο άδικα. Δεν είναι πια κοντά μας, μα είναι ριζωμένοι στη μνήμη μας».

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ