04-08-2020

«Χαστούκι» στην κυβέρνηση από τους επαγγελματίες Σαμοθράκης – «Πέτυχαν το αντίθετο τα μέτρα για τα σύνορα»

Τα ψεγάδια στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση στα σύνορα είναι πολλά και ιδιαιτέρως σοβαρά

«Απρόσμενα» και «με αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο» χαρακτήρισε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αναφορικά με τα σύνορα και τα τελωνεία της περιοχής ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γλήνιας, μιλώντας στο evros24.gr, αναφέρθηκε στην απουσία συνεργείων του ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή των απαραίτητων εξετάσεων και υπέδειξε κενά στη νέα οδηγία που προϋποθέτει επίδειξη αρνητικού τεστ στον Covid-19 που θα προσκομίζεται από νοσοκομείο της χώρας προέλευσης.

«Ήταν κάτι απρόσμενο, θεωρούσαμε ότι θα ήταν διαφορετικά τα μέτρα που θα λάμβανε η κυβέρνηση τα οποία θα διασφαλίζανε κατά κάποιον τρόπο τον επισκέπτη. Αυτά που έγιναν το τελευταίο διάστημα πέτυχαν το αντίθετο» δήλωσε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών της νήσου.

«Κλείσανε δηλαδή όλα τα σύνορα πλην του Προμαχώνα από τη Βόρεια μεριά, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ. Τώρα επανήλθαν με νέα οδηγία ότι θα μπαίνουν μόνο όσοι είναι αρνητικοί στα τεστ και στα αποτελέσματα από την χώρα προέλευσης – και αυτό είναι όμως προβληματικό, καθώς έβαλαν μέσα ένα όρο που αναφέρει ότι το τεστ πρέπει να αφορά τις τελευταίες τρεις μέρες. Τόσες ακριβώς μέρες κάνει για να βγει το τεστ – μόλις το πάρουν, δηλαδή είναι ληγμένο» επεσήμανε στη συνέχεια ο ίδιος αναφορικά με το ζήτημα.

«Είναι μεγάλο το πλήγμα στα σύνορα. Έπρεπε από την αρχή να υπάρχει περιθώριο μιας εβδομάδας για το τεστ, να είναι ενημερωμένοι. Τώρα υπομένουμε και παρακολουθούμε» κατέληξε ο κ. Γλήνιας.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.