18-05-2021

Ενημέρωση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη «μυστική» συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την κρυφή συνάντηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας με την αντίστοιχη της Τουρκίας εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τόσο τον ελληνικό λαό όσο και την αντιπολίτευση για το τι ειπώθηκε από την ελληνική πλευρά και καταλήγει στο… συμπέρασμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για τη μυστική συνάντηση με Τουρκία-Γερμανία.

Δυο ημέρες μετά την προκλητική απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ενώ βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ πλειοδοτούσαν σε εθνολαϊκισμό και ακροδεξιές κορώνες, η κυβέρνηση πραγματοποιούσε μυστική τριμερή συνάντηση με την Τουρκία και τη Γερμανία.

Το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, αντιλαμβάνονται τη σημασία της απειλής των κυρώσεων, της συμμετοχής στον ευρωτουρκικό διάλογο και των ανοιχτών διαύλων, σε αντίθεση με ό,τι έλεγε στο παρελθόν, είναι θετικό.

Ωστόσο σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, η Κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το τι συζητήθηκε στην τριμερή αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Δεν γνωρίζουμε αν κρύβεται επειδή φοβάται την ακραία πτέρυγά της. Πάντως να μην ανησυχεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει τον λαϊκισμό της ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ