06-05-2021

Καθεστώς εγρήγορσης ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους επιχειρηματίες της Κέρκυρας

Να εκμεταλλευτούν όποια εργαλεία τους πρόσφερε η κυβέρνηση για να στηρίξουν τους εργαζόμενούς τους, αλλά και να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη από τον κορονοϊό, ζήτησε από τους παραγωγικούς φορείς της Κέρκυρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε μαζί τους το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες μεγάλες τουριστικές αγορές επειδή πετύχαμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη της φάση. Αυτό το κεκτημένο οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και σήμερα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί επειδή γνωρίζουμε πως όταν ανοίγουμε τη χώρα σε ξένους επισκέπτες θα έχουμε και κάποια εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού. Θα ζητήσω την συμπαράσταση όλων των επαγγελματιών να τηρούνται όλα τα μέτρα», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Πρέπει να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης. Το κράτος ως προς την οργάνωση των υπηρεσιών υγείας έχει κάνει αυτό το οποίο πρέπει. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των καιρών, να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία μας και την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Γνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι μια πολύ δύσκολη χρόνια. Πάμε να κρατήσουμε τον τουρισμό όρθιο με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε δυναμικά το 2021, αυτός είναι ο στόχος μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρηματιών και υποστήριξε ότι «πρώτο μέλημα μας ήταν να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τον κόσμο της εργασίας αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της μισθοδοσίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων και στηρίζοντας τις επιχειρήσεις με μεγάλη αρεστότητα».

Όσον αφορά το επικείμενο ταξίδι του στις Βρυξέλλες το επόμενο Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι «πρόκειται να γίνει μία δύσκολη διαπραγμάτευση με σκοπό να κλείσει το ταμείο ανάκαμψης αλλά και το επόμενο ΕΣΠΑ. Είναι χρήματα που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε επενδύσεις και να εκσυγχρονίσουμε το τουριστικό μας προϊόν και να κάνουμε επενδύσεις οι οποίες θα είναι συμβατές με την κεντρική μας φιλοσοφία που είναι μία φιλοσοφία προστασίας του περιβάλλοντος, επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν από την Ευρώπη και αυτό είναι μία τεράστια ευκαιρία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ