13-08-2020

«Γαλάζιος» βουλευτής την «πέφτει» στον Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις

«Προτίθεστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας;»

Την εμφάνισή τους έκαναν τα πρώτα φαινόμενα αμφισβήτησης εκ των έσω στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνεται το -ήδη βαρύ- κλίμα που υπάρχει εντός της «γαλάζιας Ιερουσαλήμ» για το πρόσωπο του Γιάννη Βρούτση, με τις πιθανότητες παραμονής του στο υπουργείο Εργασίας να λιγοστεύουν δραματικά.

Ο λόγος για μια άκρως αιχμηρή ερώτηση προς τον κ. Βρούτση, την οποία κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος, καλώντας τον υπουργό Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εκκρεμείς συντάξεις και να σταματήσει να χρησιμοποιεί «την συνήθη δικαιολογία των προκατόχων σας, ότι δεν επαρκεί το στελεχιακό δυναμικό του ΕΦΚΑ».

Η επίμαχη ερώτηση:

«Κύριε Υπουργέ,

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, σας εμπιστεύθηκε ένα από τα πιο κρίσιμα Υπουργεία, το Υπουργείο Εργασίας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Εσείς ο ίδιος, στις προγραμματικές δηλώσεις τον Ιούλιο του 2019, δεσμευθήκατε ενώπιον του Κοινοβουλίου και του Ελληνικού λαού, να τιμήσετε τον θεσμικό σας ρόλο, με αποτελεσματικότητα και κυρίως ευαισθησία.

Ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων και στο μπάχαλο που δημιούργησε η ανερμάτιστη Κυβέρνηση των συριζανελ, αναφέρατε ότι είναι η μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού συστήματος και συνεχίσατε επί λέξη: «Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι μία ντροπή για την Ελληνική Κοινωνία. Τρία, τέσσερα χρόνια ο απόμαχος της δουλειάς, για να πάρει την σύνταξή του, μετατρέπεται σε επαίτη, για να πάρει αυτό που δικαιούται ως αποτέλεσμα της δουλειάς του».
Εκτιμήσατε τις εκκρεμείς συντάξεις, όλων των πρώην ταμείων σε 464.000 και δεσμευθήκατε να διορθώσετε αυτό το αίσχος.
Ένα χρόνο μετά οι φωνές, οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των πολιτών, παραμένουν στα ίδια σχεδόν τραγικά επίπεδα καθυστερήσεων, σαν μην άλλαξε απολύτως τίποτα.

Οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγανακτισμένων πολιτών, αφού η πολιτεία, αντί να τους χορηγήσει την σύνταξη στα 67 τους χρόνια, όπως προβλέπεται από τους νόμους του κράτους, δεν κατορθώνει να τους την χορηγήσει ούτε μετά από 30 μήνες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια, τις καθημερινές τους ανάγκες, ακόμη και αυτές τις επιβίωσης.

Για παράδειγμα, στον ΕΦΚΑ Στερεάς Ελλάδος, ασχολούνται μόνον δύο υπάλληλοι για την απόδοση των συντάξεων του πρώην ΟΓΑ και οι καθυστερήσεις έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, αφού αυτή την στιγμή εξετάζονται αιτήματα του Μαρτίου 2018.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα άλλα ταμεία, με την διαφορά ότι τους καταβάλετε προσωρινή σύνταξη (δηλαδή το 60%), ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ.Υπουργός

1. Προτίθεστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να τιμήσετε την εντολή του Πρωθυπουργού και τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και να βελτιώσετε το σύστημα απονομής των εκκρεμών συντάξεων ;
2. Προτίθεστε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την συνήθη δικαιολογία των προκατόχων σας, ότι δεν επαρκεί το στελεχιακό δυναμικό του ΕΦΚΑ και να αποδώσετε τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών;
3. Εξετάσατε εναλλακτικές λύσεις του προβλήματος και ποιες;».

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.