02-03-2021

Τα media λατρεύουν τον Πανικό

Δεν χρειάζεται κάποια τόσο μεγάλη αφορμή για να αναδειχθεί η λατρεία που τρέφουν τα media στον Πανικό. Οι επιθέσεις στο Παρίσι, έδωσαν την αφορμή για άλλη μία φορά στα media όλου του κόσμου να επεκτείνουν σε νέα όρια την τρομολαγνεία και την διασπορά Πανικού.

Σε αυτό το πλαίσιο το BBC, δημοσίευσε οδηγό προστασίας από τρομοκρατικό χτύπημα και δίνει συμβουλές στους αναγνώστες για το πώς πρέπει να δράσουν σε επίθεση.

Το Βρετανικό BBC, λέει στους αναγνώστες του, να είναι προετοιμασμένοι, επικαλείται ψυχολόγους ειδικούς στη διαβίωση και τονίζει ότι όσοι δεν περιμένουν τους πυροβολισμούς έχουν μικρότερες πιθανότητες επιβίωσης! Το βρετανικό δίκτυο μετατρέποντας την καθημερινότητα σε πεδίο μάχης, αναφέρει στις συμβουλές του προς τους αναγνώστες, να προσπαθούν να μετατρέπονται σε όσο το δυνατόν μικρότερο στόχο, να προσπαθούν να αντιδράσουν, να φύγουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον τόπο που εκτυλίσσεται το σκηνικό και να βοηθούν άλλους.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τραγικότητα των περιστατικών στο Παρίσι που συγκλόνισαν το Παρίσι και την Ευρώπη, όπως συνέβη και το 2001 με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Κανείς επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι ο πανικός δεν μπορεί να αποτελεί απάντηση στο ζήτημα της τρομοκρατίας. Όμως τα media, λατρεύουν τον Πανικό και τον πολλαπλασιάζουν συνειδητά ή ασυνείδητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ