05-08-2020

Ο Αμβρόσιος για αφορισμό Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά: Είναι έγκυρος, τον επικύρωσε ο Ουρανός

Επιμένει στον αφορισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Χαρδαλιά ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, παρά το «άδειασμα» από την Ιερά Σύνοδο.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog ο Αμβρόσιος απαντά στην Ιερά Σύνοδο και την ενημερώνει πως ο αφορισμός είναι έγκυρος και μάλιστα επικυρώθηκε με δύο τρόπους.

Άρα και ο ένας να μην πιάνει, πιάνει ο άλλος.

Ο Αμβρόσιος αναφέρει πως «Ένας χαριτωμένος από τον Θεό ασκητής εδήλωσεν, ότι “ο Αφορισμός του Πρωθυπουργού και των δύο Υπουργών έγινε αποδεκτός από τον Ουρανό. Ήταν δίκαιος! Δίκαιος, και ο Ουρανός τον αποδέχθηκε….”», ενώ ο δεύτερος αφορά ένα κείμενο το οποίο έγραψε «ο άγνωστος εις ημάς Ελλογιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος, Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» και το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr και στη ηλεκτρονική εφημερίδα romfea.gr.

Αναλυτικά το κείμενο του Αμβρόσιου:

ΝΑΙ, Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟΣ!
Η ΔΙΚΑΙΩΣΙΣ ΗΜΩΝ
ΗΛΘΕΝ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!

Θα μας επιτρέψετε, αγαπητοί μου αναγνώστες, να αναφερθούμε για μια ακόμη φορά στο θέμα του επιβληθέντος Αφορισμού και να κλείσουμε πλέον το θέμα αυτό. 

Ο Πανάγαθος Θεός ευδόκησε να επικυρώσει τον Αφορισμό με δύο τρόπους: 

α) Ένας χαριτωμένος από τον Θεό ασκητής εδήλωσεν, ότι “ο Αφορισμός του Πρωθυπουργού και των δύο Υπουργών έγινε αποδεκτός από τον Ουρανό. ‘Ηταν δίκαιος! Δίκαιος, και ο Ουρανός τον αποδέχθηκε….”, καθώς σημειώνει ο κ. Διονύσιος Μακρής (βλ. Στύλος Ορθοδοξίας, αριθμ. φ. 222/ Ιούνιος 2020, σελ.3. Επομένως αυτό είναι μήνυμα εξ Ουρανού! Τα συμπεράσματα δικά σας. 

β) Υπάρχει όμως και ένα ακόμη μήνυμα “εξ ανθρώπων”, το οποίον και αποτελεί την χαριστική βολή πρός όλους εκείνους, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο Αφορισμός είναι “ανίσχυρος και ανυπόστατος”! 

Πρόκειται για μια επιστημονική πραγματεία, την οποία συνέγραψε και δημοσιοποίησε ο άγνωστος εις ημάς Ελλογιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος, Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο ευλογημένος αυτός άνθρωπος,  με δική του πρωτοβουλία, συνέγραψε και εδημοσίευσε μια επιστημονική πραγματεία με θέμα: “Είναι έγκυρος ο αφορισμός του Αμβρόσιου κατά Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδιαλιά;”. Η επιστημονική αυτή πραγματεία αρχικώς δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα “pentapostagma”, από την  οποίαν και την δανειζόμεθα  σήμερα, ακολούθως δε και στη ηλεκτρονική εφημερίδα “romfea.gr”, Σας την προσφέρουμε ακέραιη παρακάτω. 

Η επιστημονική αυτή πραγματεία, λοιπόν, αποτελεί, όπως προαναφέραμε, την χαριστική βολή πρoς όλους εκείνους, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν, ότι ο Αφορισμός είναι “ανίσχυρος καί ανυπόστατος” (βλ. Ανακοίνωση της Ι.Σ.), προσέτι δέ προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομον και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέαν. 

Σας παραθέτουμε, λοιπόν, στην αρχή του παρόντος Σημειώματος το τελικό πόρισμα της επιστημονικής αυτής πραγματείας, ακολούθως δε και ολόκληρο το κείμενο. Πριν κλείσουμε το παρόν Σημείωμα θα θέλαμε να εκφράσουμε δημοσίως την βαθύτατη ευγνωμοσύνη  μας προς τον Ελλογιμώτατο κ. Κυριαζόπουλο για την μεγάλην προς ημάς ευεργεσίαν του! Ο Πανάγαθος Θεός τον ενέπνευσε και τον χρησιμοποίησε ως Όργανον της Θείας Χάριτος καί ως Φωνήν  εκ του Ουρανού για να δώσει μια αποστομωτική απάντηση προς εκείνους, οι οποίοι μας κατέκριναν για την πράξη μας. 

Αδελφοί μου, “ει ο Θεός μεθ’ ήμών, ουδείς καθ’ ημών!”
+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ»

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.