08-05-2021

Προπηλάκισαν τον Γιώργο Τσίπρα στα Μέγαρα – Τι απαντά ο ίδιος (video)

Γιατί κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως ηθικό αυτουργό

Θύμα προπηλακισμού έπεσε ο Γιώργος Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων, την Παρασκευή 29 Μαΐου. Κάτοικοι της Νέας Περάμου διαμαρτύρονταν έξω από το δημαρχείο για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το megaratv, ο κ. Τσίπρας, ο μοναδικός εκ των τεσσάρων βουλευτών Δυτικής Αττικής που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση (οι τρεις της ΝΔ έστειλαν επιστολή, όπου ενημέρωναν πως δε θα παρευρεθούν, επειδή υπήρχε ενδεχόμενο ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή), κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του χλευάστηκε από παρευρισκόμενους εκτός του δημαρχείου, τη στιγμή που έκανε λόγο για την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών, αλλά με σχέδιο και έπειτα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, όπως διευκρίνισε.

Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε εκτός της αίθουσας, μερίδα κόσμου τον προπηλάκισε έντονα και ο ίδιος αναγκάστηκε να αποχωρήσει υπό αστυνομική συνοδεία.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος, ο δήμαρχος αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι καταδίκασαν το περιστατικό.

Γιώργος Τσίπρας: Οργανωμένη επίθεση από ακροδεξιούς – Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ως βουλευτής συμμετείχα κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την ξαφνική απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με το Δήμο, κι ενώ μόλις στις 13 Μαΐου το Υπουργείο διαβεβαίωνε το Δήμο πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη» δήλωσε στο left.gr ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ήμουν ο μόνος βουλευτής της περιοχής που συμμετείχα στη συνεδρίαση ενώ και οι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης απουσίαζαν χαρακτηριστικά. Στην τοποθέτησή μου, η οποία μεταδίδονταν ζωντανά σε συγκεντρωμένο πλήθος, υποστήριξα την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών προς στην ενδοχώρα, αλλά με τρόπο αναλογικό και δίκαιο, και μόνον μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έξω από το Δημαρχείο δέχτηκα επίθεση και προπηλακισμούς από ομάδα ακροδεξιών, επίθεση οργανωμένη και προετοιμασμένη από πριν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Η ΝΔ αφού εξέθρεψε την Ακροδεξιά και τις συμπεριφορές μίσους κρύβεται και σήμερα πίσω από αυτές μπροστά στα αδιέξοδα της μεταναστευτικής της πολιτικής. Το επιβεβαιώνουν η χθεσινή δειλία των βουλευτών της να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και η στημένη επίθεση σε βουλευτή της αντιπολίτευσης» πρόσθεσε.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την ακροδεξιά επίθεση. Οφείλει να την καταδικάσει και η κυβέρνηση και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση Μηταράκη για δημιουργία δομής φιλοξενίας χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με το Δήμο Μεγάρων» σχολίασε τέλος ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθεί η τοποθέτηση τού κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Πηγή: megaratv.gr και left.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ