06-05-2021

Γενέθλια Σακελλαροπούλου στον τόπο καταγωγής της – Συγκινητικές στιγμές

Θερμή υποδοχή της ΠτΔ στην ιδιαίτερη πατρίδας της - Τα μηνύματά της από τη Θράκη για ενότητα, δημιουργία, επισκέπτηκε και τοπικές επιχειρήσεις

Με συγκινητικές στιγμές ολοκληρώθηκε το Σάββατο (30/05), ημέρα που είχε τα γενέθλιά της, για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου η τριήμερη επίσκεψή της στη Θράκη. Η ΠτΔ έτυχε θερμή υποδοχής στον τόπο καταγωγής της (Σταυρούπολη), δέχτηκε πολλές ευχές, ενώ έστειλε ξανά μήνυμα ενότητας, αναφέροντας πως «η Θράκη αποτελεί ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι, συμβιώνουν αρμονικά».

Επισκέφτηκε και τοπικές επιχειρήσεις και ειδικά υφαντουργεία, μιλώντας για μια Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του Κράτους Δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων…

«Η Θράκη, ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι, συμβιώνουν αρμονικά»

«Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον», είπε η κ. Σακελλαροπούλου, η οποία αναφέρθηκε και στις επισκέψεις που έκανε σε επιχειρήσεις της περιοχής λέγοντας τα εξής:

«Βρέθηκα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν, αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα».

Οι επισκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας σε θρακικές επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για το δυναμισμό τους, την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν, την τεχνολογία που χρησιμοποιούν και για το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης δεν το έβαλαν κάτω και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να αναπτύσσονται στη Ροδόπη και την Ξάνθη επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για τη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών SunlightRecycling, το οινοποιείο «Κίκονες», τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» βάμβακος και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση γυναικών «Γενισέα», που παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις παραπάνω επιχειρήσεις και ενημερώθηκε αναλυτικά από τους υπευθύνους για τις δραστηριότητές τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Θρακικά Εκκοκκιστήρια

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Sakellaropoulou (@presidencygr) στις

Θερμή υποδοχή της Κ. Σακελλαροπούλου στον τόπο καταγωγής – Ευχές για τα γενέθλιά της

Συγκινητική υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Σταυρούπολης Ξάνθης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που το μεσημέρι του Σαββάτου (30/05) επισκέφθηκε για πρώτη φορά, μετά την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον τόπο καταγωγής της από την πλευρά της μητέρας της.

Με το που έφτασε στη Σταυρούπολη, η κ. Σακελλαροπούλου πέρασε για λίγο από το σπίτι της γιαγιάς της και αμέσως μετά περπάτησε μέχρι την πλατεία δημαρχείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί κάτοικοι, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, για να τη δουν.

Μόλις εμφανίστηκε, οι κάτοικοι άρχισαν να χειροκροτούν, κάποιοι τη φώναξαν με το μικρό της όνομα και ήχησαν οι καμπάνες από την εκκλησία. Ένα κορίτσι τής πρόσφερε μια ανθοδέσμη κι ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης, Απόστολος Ελευθεριάδης την καλωσόρισε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ως συντοπίτισσα, λέγοντας πως η σημερινή μέρα έχει εξαιρετική σημασία για τη Σταυρούπολη.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της, υποσχέθηκε ότι θα τους επισκεφθεί και άλλες φορές και, επειδή εκείνη την ώρα έβρεχε, σχολίασε: «Έχουμε και τον καιρό, βέβαια, τον δικό μας, αλλά δεν πειράζει, η αγάπη μετράει».

Όπως αναφέρθηκε, η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου συνέπεσε με τα γενέθλιά της κι έτσι δέχθηκε ευχές και τα «χρόνια πολλά». «Κατερίνα, σε αγαπάμε» της φώναξαν κάποιες ηλικιωμένες, οι οποίες συστήθηκαν ως συμμαθήτριες ή φίλες της μητέρας της και της ζήτησαν να μεταφέρει τους χαιρετισμούς τους.

Περιστοιχισμένη από κατοίκους που ήθελαν να της μιλήσουν, περπάτησε μέχρι το Λαογραφικό Μουσείο στο οποίο ξεναγήθηκε. Ακολούθησε γεύμα σε εστιατόριο της Σταυρούπολης, όπου στο ίδιο τραπέζι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρακάθησαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, οι δήμαρχοι Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, και Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, καθώς και οι μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμων, και Μαρώνειας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.

Πριν μεταβεί στη Σταυρούπολη, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» στην Ξάνθη και, αφού ενημερώθηκε για τα προγράμματα που εφαρμόζει, τόνισε πως «έχει δυναμικό η Θράκη, έχει μέλλον η Θράκη».

Με την επίσκεψή της στη Σταυρούπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την τριήμερη παρουσία της στις περιφερειακές ενότητες της Ξάνθης και της Ροδόπης. Στέλνοντας μήνυμα και στην Τουρκία με τη φράση: «Η Ελλάδα της ισονομίας η απάντηση μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ