08-05-2021

Υπάρχει λόγος που το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στην ανανέωση της θητείας του Στουρνάρα

Το ΚΚΕ έδειξε τον σεβασμό του προς τον πατέρα του Γιάννη Στουρνάρα, Θανάση

Εγκρίθηκε η επανατοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τις θετικές ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν έδωσε αρνητική ψήφο όπως κάνει πάντα για τον εκάστοτε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά ψήφισε «παρών». Ο «Βηματοδότης» αποκάλυψε στο σημερινό φύλλο των «Νέων» πως με αυτόν τον τρόπο «το ΚΚΕ έδειξε τον σεβασμό του προς τον πατέρα του κ. Στουρνάρα, Θανάση, λογιστή στα ορυχεία Κυριακόπουλου στη Μήλο, όπου ήταν εξορία. Ο πατέρας του κ. Στουρνάρα ήταν μέλος του ΚΚΕ».

Και έτσι ακριβώς είναι. Ο Θανάσης Στουρνάρας υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και γραμματέας του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) Φθιώτιδας και Εύβοιας.

«Για παπούτσια, ρούχα, ακόμη και για σουβλάκι, ο πατέρας μου πάντα με πήγαινε να τα αγοράσουμε από μαγαζί που το είχαν αριστεροί. Όταν τον ρωτούσα γιατί, μου έλεγε ότι αυτοί το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», είχε πει ο Διοικητής της ΤτΕ στο ΒΗmagazino το 2012.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ