19-05-2021

Από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου τα πτυχία του Βελόπουλου

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σπούδασε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και όχι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό, ενώ το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Αυτά σε συνέχεια της διευκρινιστικής ανακοίνωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου ότι ποτέ ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης δεν υπήρξε φοιτητής εκεί παρά τα όσα αναγράφονταν σχετικά στο βιογραφικό του σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στη σελίδα της Βουλής.

Μάλιστα, ο Πρύτανης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου, Σωκράτης Κάτσικας, μίλησε στο ethnos.gr και ξεκαθάρισε πως όντως ο κ. Βελόπουλος υπήρξε φοιτητής εκεί. «Το Πανεπιστήμιο της Κύπρου καλώς έκανε και έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης γιατί ο κ. Βελόπουλος δεν ήταν φοιτητής του.  Ο κ. Βελόπουλος αποφοίτησε το 2013 από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το 2016 έλαβε και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το ίδιο ίδρυμα», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Ελληνική Λύση» απέκτησε και τα δύο ακαδημαϊκά πτυχία παρακολουθώντας τα μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως και προβλέπεται από τους κανονισμούς του ιδρύματος.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε διευκρίνιση του που δημοσίευσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ενημέρωσε πως δεν υπήρξε φοιτητής του.

«Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.
 Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ