17-05-2021

Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στη ΓΣΕΕ για τη δωρεά στο ΕΣΥ

Η ΓΣΕΕ δώρισε 5 ΜΕΘ με κλίνες και μόνιτορ, δύο αναπνευστήρες κι έναν φορητό υπερηχογράφο

Με επιστολή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο εκφράζει τις ευχαριστίες εκ μέρους των πολιτών αλλά και την ικανοποίησή του για την δωρεά της ΓΣΕΕ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η ΓΣΕΕ έχει κάνει δωρεά πέντε υπερσύγχρονων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με κλίνες και μόνιτορ, δύο αναπνευστήρων κι ενός φορητού υπερηχογράφου και ηχοβολέα. Η παράδοση της δωρεάς έγινε στις 14/4/2020 στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεχόμενος την προσφορά αυτή, έκανε λόγο για «μία σοβαρή συμβολή στη θωράκιση της δημόσιας Υγείας, για κίνηση ευαισθησίας καθώς και για ένα δείγμα υπεύθυνου πατριωτισμού, που αξίζει να βρει πολλούς μιμητές εντός και εκτός των συνόρων μας».

Παράλληλα, σημειώνει ότι απέναντι στην υγειονομική κρίση είμαστε όλοι ίσοι, καθώς ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει έθνη, σύνορα, ηλικίες ή κοινωνικές κατηγορίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει επίσης ότι ο πόλεμος με τον covid19 θα διαρκέσει. Για το λόγο αυτό η προσφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ από την αρχή της υγειονομικής κρίσης λόγω κορωνοϊού, δημιούργησε την πλατφόρμα ΑΝΤΙ-COVID-19 προσφέροντας στον κόσμο της εργασίας το σύνολο των δομών της για πληροφόρηση και υποβολή καταγγελιών.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη προς όλους όσους βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ