06-05-2021

Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: Η λύρα τους θρηνεί τον ξεριζωμό, το δοξάρι της τραγουδά την ελπίδα

Το αίτημα για δικαίωση παραμένει, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό

Στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού αναφέρεται με ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμίζοντας το δράμα όσων διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν και αφανίστηκαν. Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η Μητέρα Ελλάδα έκανε το καθήκον της και “ενσωμάτωσε τον δυναμισμό των παιδιών της του Πόντου”, αλλά το αίτημα για δικαίωση παραμένει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

“Πριν από έναν αιώνα, οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν, άφησαν πίσω τις πατρογονικές εστίες για να αναστηθούν στην μητέρα-πατρίδα. Με τη λύρα τους να θρηνεί ακόμη τον ξεριζωμό. Αλλά και με το δοξάρι της να τραγουδά την ελπίδα. Και να ζητά δικαίωση.

Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα στο αυτονόητο καθήκον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Και αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της. Ταυτόχρονα η Ελλάδα ενσωματώνει στη νέα πορεία της το δυναμισμό των παιδιών της του Πόντου. Εκείνων που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου τους.

Θα τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης» μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!”

Πριν από έναν αιώνα, οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν,…

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Tuesday, May 19, 2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ