08-03-2021

Απάντηση Χαρδαλιά στον Αμβρόσιο: Την ώρα που με αφόριζε ήμουν στην ενορία μου

Την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου επικαλείται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου ο οποίος αφόρισε τόσο τον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, όσο και τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για κήρυκες «του μίσους και της αμάθειας», μίλησε για ανυπόστατο Μεγάλο Αφορισμό και επικαλέστηκε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου η οποία «άδειασε» τον πρώην Μητροπολίτη.

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας. Άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας. Αυτή τη μέρα κανένας κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να τη χαλάσει. Όσοι μεγαλώσαμε με αρχές και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθύνει και να μας οδηγεί, μάθαμε ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το πρωί της Κυριακής, «την ώρα του ανυπόστατου Μεγάλου Αφορισμού, επισκέφθηκα τον ΙΝ της ενορίας μου τον Άγιο Γεώργιο Καρέα και άναψα ένα κερί προσευχόμενος για την ψυχή εκείνων που με πρόσχημα την Χριστιανοσύνη μας κηρύσσουν το μίσος. Η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντάει σε όλα…».

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/05/HARDALIAS-1.jpg

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ