25-10-2020

Την αποπομπή Σκέρτσου ζητά από τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιτία τα σχόλια του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ για την εισαγγελέα της δίκης Τοπαλούδη

Την αποπομπή του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, ‘Ακη Σκέρτσου, ζητά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Αφορμή είναι η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου με τη οποία σχολίασε την αγόρευση και πρόταση της εισαγγελέως στην δίκη Τοπαλούδη.

Στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του. Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς “η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα”, όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης».

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ άσκησε κριτική στην Εισαγγελέα της δίκης Τοπαλούδη και συγκεκριμένα στην αγόρευσή της. «Τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή. Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση» σχολίασε μεταξύ άλλων στο Facebook παρά τη θέση που κατέχει και παρά το ότι η εν λόγω δίκη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη αφού το δικαστήριο δεν έχει λάβει ακόμη την απόφασή του.

Με νεότερη δήλωσή του, ο κ. Σκέρτσος αναδιπλώθηκε, λέγοντας ότι εξέφρασε μια «απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης».