30-10-2020

Αναδίπλωση Σκέρτσου: Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η επίθεση του

Με νέα δήλωση του το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαΐου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος προσπάθησε να ηρεμήσει το σάλο που προκλήθηκε μετά την πρωινή του επίθεση στην εισαγγελέα της υπόθεσης της Ελένης Τόπαλούδης.

«Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή», ανάφερει σε δήλωσή του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η εν λόγω ανάρτηση παρερμηνεύθηκε και επαναλαμβάνει την ευχή του «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Η δήλωση του κ. Άκη Σκέρτσου έχει ως εξής:

«Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».