13-04-2021

Σωτήρης Τσιόδρας: Οι άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του – «Ήταν αθόρυβος εργάτης από μικρός» (video)

Από τα παιδικά του χρόνια «σάρωνε» το ένα βραβείο μετά το άλλο

Ο άνθρωπος, που ως εκπρόσωπος του υπ. Υγείας κέρδισε την κοινή γνώμη, με την καθημερινή, σοβαρή, μετρημένη ενημέρωση και την ευαίσθητη παρουσία του ήταν ώριμος και μετρημένος από παιδί.

Μία συμμαθήτριά του μίλησε στην κάμερα του Star και αποκάλυψε πως ήταν ο κ. Τσιόδρας στα παιδικά του χρόνια.

«Ήταν αθόρυβος εργάτης – Δεν ήταν εξυπνάκιας»

«Με τον Σωτήρη ήμασταν συμμαθητές από το δημοτικό μέχρι την Γ’ λυκείου, για 12 χρόνια. Ο Σωτήρης ήταν πάντα ο αθόρυβος εργάτης. Δεν ήταν ούτε ο φασαριόζος, ούτε ο εξυπνάκιας, ούτε το σαΐνι, αλλά ούτε και ο απουσιολόγος. Ήταν ένα ήσυχο παιδί, ο αθόρυβος εργάτης», αναφέρει παλιά συμμαθήτρια του καθηγητή και λοιμωξιολόγου.

«Μου είχε ζητήσει να έχουμε δεσμό»

Η Ευγενία Χριστιανούδη, συμμαθήτρια του Σωτήρη Τσιόδρα περιγράφει το αθώο φλερτ της με τον καθηγητή στο δημοτικό.

«Θυμάμαι ότι στην πέμπτη δημοτικού είχε βρει το θάρρος, που ήθελε θάρρος εκείνη την εποχή, και μου είχε ζητήσει να τα φτιάξουμε. Είχα μείνει εμβρόντητη, δεν υπήρχε κανείς που να μην κάνει παρέα με τον Σωτήρη. Βγαίναμε και παίζαμε όλοι μαζί μπουγέλα. Θυμάμαι την απορία των δασκάλων που δεν καταλάβαιναν πώς γίνεται τώρα αυτό, δηλαδή ένα παιδί που δεν ακούγεται ποτέ, να ξέρει τόσο καλά το μάθημα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα πάρτι και οι εκδρομές άρεσαν ιδιαιτέρως στον γνωστό λοιμωξιολόγο.

Τα παιδικά του χρόνια στη Φωκίωνος Νέγρη

Ο Σωτήρης Τσιόδρας φοίτησε στο 110ο δημοτικό σχολείο στη Φωκίωνος Νέγρη, αμέσως μόλις γύρισε από την Αυστραλία σε ηλικία 6 ετών. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει σε ελληνικό σχολείο.

Ο γιος του Παναγιώτη και της Φωτεινής από το Νεοχώρι Αρκαδίας βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη και έπαιρνε το ένα βραβείο μετά το άλλο. Κατάφερε να ξεχωρίσει στο Harvard και να κάνει μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ