08-05-2021

Η Βουλή χρηματοδοτεί τον στρατό στα σύνορα, με εντολή Τασούλα

Δεν βγαίνει ο λογαριασμός στο υπουργείο Εθνκής Άμυνας

Ο στρατός στα σύνορα είχε τους τελευταίους μήνες αυξημένες δαπάνες, λόγω των μεγάλων προσφυγικών ροών. Φαίνεται ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των δαπανών και έτσι η Ελληνική Βουλή έρχεται αρωγός, με απόφαση του προέδρου της.

Έτσι λοιπόν με απόφαση του Κώστα Τασούλα η Βουλή θα χρηματοδοτήσει τον ελληνικό στρατό και από τα ταμεία της θα φύγει 1 εκατ. ευρώ και θα πάει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας!

Στις 27 Μαρτίου ο υφυπουργός Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, απέστειλε στη Βουλή επιστολή-αίτημα οικονομικής ενίσχυσης «στο πλαίσιο της συνδρομής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών». Ο Κ. Τασούλας ανταποκρίθηκε στο αίτημα Στεφανή και διαπίστωσε «την ανάγκη συμβολής της Βουλής στην αντιμετώπιση εκτάκτων και επειγουσών αναγκών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ενόψει της αποτροπής μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά ελληνοτουρκικά σύνορα».

Ετσι στις 30 Μαρτίου ενέκρινε την κατάθεση σε λογαριασμό του υπουργείου Αμυνας 1 εκατ. ευρώ «ως ελάχιστη συμβολή της Βουλής». Τα χρήματα διατέθηκαν από την Υπηρεσία Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων, δηλαδή και από χρηματοδοτήσεις της Βουλής για τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πηγή: documentomews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ