30-05-2020

«Όλοι για έναν και ένας για όλους!» – Το σποτ του ΚΚΕ για την ασφάλεια εργαζομένων (video)

«Φθάνουν στο σημείο να κρύβουν ύποπτα κρούσματα για να μην αναγκαστεί η εργοδοσία να πάρει μέτρα, να μην αναγκαστεί σε διακοπή των εργασιών»

Νέο σποτ, υπό τον τίτλο «Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων», κυκλοφόρησε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι αφήνει «απροστάτευτους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς». , είναι το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω σποτ αναφέρει:

«Στην αρχή της επιδημίας του κορονοϊού, μας είπαν να κρατήσουμε αποστάσεις. Έπειτα να πάρουμε ατομικά μέτρα προστασίας και να κλειστούμε σπίτι. Μετά απαγόρευσαν τις συναθροίσεις για πάνω από 10 άτομα.

Μας καλούν να επιδείξουμε ατομική ευθύνη ενώ την ίδια ώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας η υγεία χιλιάδων εργαζομένων βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο γιατί συνωστίζονται για τη μετακίνησή τους προς και από την εργασία. Γιατί στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον σε πολλούς χώρους δουλειάς, πολλές φορές χρησιμοποιώντας τον ίδιο εξοπλισμό χωρίς να τηρούνται από την εργοδοσία τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ, χωρίς να υπάρχει έλεγχος για την τήρηση των μέτρων.

Φθάνουν στο σημείο να κρύβουν ύποπτα κρούσματα για να μην αναγκαστεί η εργοδοσία να πάρει μέτρα, να μην αναγκαστεί σε διακοπή των εργασιών.

Εργοδοσία και κυβέρνηση αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.

Στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τα πάντα!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Ερχόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας, με το ΠΑΜΕ.

Ερχόμαστε σε σύγκρουση με την εργοδοσία, αυξάνουμε την πίεση, τη διεκδίκηση για μέτρα ασφάλειας.

Καταγγέλλουμε σε όλο το λαό την άθλια κατάσταση που υπάρχει μέσα στους χώρους δουλειάς μας.

Συνδικάτα και εργαζόμενοι ενεργοποιούμε Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας όπου υπάρχουν στους χώρους δουλειάς, οι οποίες προβλέπονται από νόμο. Δημιουργούμε νέες.

Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε πραγματικά την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας.

Μόνο έτσι μπορούμε να τους κόψουμε τη φόρα για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν».

«Κανένας μόνος! Όλοι για έναν και ένας για όλους! Μένουμε δυνατοί! Δεν μένουμε σιωπηλοί!», καταλήγει το σποτ του ΚΚΕ.

Το σποτ του ΚΚΕ:

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.