12-05-2021

ΕΣΡ «στριμώχνει» Βελόπουλο για τις κηραλοιφές – Σε ακρόαση τα κανάλια που τις διαφήμισαν (video)

Πώς απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου πριν από μερικές ημέρες, σειρά είχε το ΕΣΡ να «στριμώξει» τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, σχετικά με τις περίφημες κηραλοιφές που πουλούσε και υποτίθεται ότι προστατεύουν από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ κάλεσε σε ακρόαση τα κανάλια a.Epsilon, Kontra και Βεργίνα TV και έχει σχηματίσει φάκελο, καθώς όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, μετέδωσαν ψευδή πληροφόρηση ως αληθή σύμφωνα με καταγγελίες.

«Σύμφωνα με καταγγελίες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί a.Epsilon, Kontra, Βεργίνα TV μετέδωσαν ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσαν σε εμπορικά προϊόντα, αποκαλούμενα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ» και «ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ» ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους (τα αγοράζουν και) τα χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό COVID19, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΡ, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθησαν οι λειτουργούσες τους τηλεοπτικούς σταθμούς εταιρίες σε ακρόαση για την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς».

Απάντηση Βελόπουλου: Ψευδείς και συκοφαντικές οι καταγγελίες σε βάρος μου

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του ΕΣΡ, ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για «ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες» σε βάρος του, οι οποίες του έχουν προκαλέσει «πολιτική αλλά και οικονομική ζημία». Μάλιστα, απέστειλε επιστολή στο ΕΣΡ ζητώντας την αποκατάσταση της υπόληψής του.

«Με έκπληξη ενημερώθηκα ότι το ΕΣΡ εξέδωσε ανακοίνωση “φωτογραφίζοντας” εμένα, υιοθετώντας άκριτα τα όσο ψευδή αναπαράγονται από ανυπόστατες καταγγελίες εις βάρος του προσώπου μου, λόγω της εργασίας μου!», σημειώνει ο κ. Βελόπουλος και συνεχίζει:

«Είναι απορίας άξιο πώς το ΕΣΡ υιοθετεί “καταγγελίες” χωρίς προηγουμένως να ελέγξει την (αν)αλήθεια αυτών, διασύροντας έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, προτού καν ζητηθεί η άποψή του! Αξίζει να σημειωθεί ότι τυγχάνω ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που εργάζομαι αδιάλειπτα εδώ και 3 δεκαετίες!».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη πρακτική, μια ανεξάρτητη αρχή, χωρίς καμία κλήση προς εμέ, να ανακοινώνει και να αναπαράγει ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες προκαλώντας μου πολιτική αλλά και οικονομική ζημία!».

«Κατόπιν των ανωτέρω, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι απέστειλα επιστολή προς το ΕΣΡ, με την οποία ζητώ την άμεση αποκατάσταση τόσο της αλήθειας – ως κατά το Σύνταγμα υποχρεούται να πράξει η Αρχή- όσο και της τιμής και υπόληψής μου!», αναφέρει στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Υ.Γ: Παρά την προσπάθειά μου να εκφράσω τα παράπονά μου στον Πρόεδρο του ΕΣΡ αυτοπροσώπως, ήταν αδύνατο να τον βρω, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας λόγω κορωναϊού».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ