13-05-2021

Πολάκης: Δεν έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση – Πού θα δώσω εγώ τον μισό μισθό

Τι ζητά από την κυβέρνηση

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Παύλος Πολάκης με την «πρόσκληση» Μητσοτάκη να διαθέσουν οι βουλευτές τον μισό τους μισθό στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι δεν εμπιστεύεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης και γι’ αυτό αποφάσισε να αγοράσει ο ίδιος είδη προστασίας για το προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων, αξίας όσο το μισό του μισθού του και να τα παραδώσει στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Αυτή θα είναι η συνεισφορά μου για τον πρώτο μήνα, ενώ αναλόγως τι θα νομοθετήσει η κυβέρνηση θα πράξω τους άλλους δυο μήνες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει τους εργαζόμενους, ζητά να επεκταθεί η περικοπή του μισού μισθού σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους και στα ΔΣ των Οργανισμών αλλά και να ακυρωθούν τα 11 εκατομμύρια διαφημιστικής δαπάνης για τον κορονοϊό και τα 30 εκατομμύρια στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Σε απάντηση της δημόσιας «πρόσκλησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη για διάθεση από τους βουλευτές του μισού βουλευτικού μισθού στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, έχω (μετα από πολλή σκέψη) να δηλώσω τα εξής:

Βεβαίως και συμφωνώ πως πρέπει οι βουλευτές να συμβάλλουν, όπως όλοι οι εργαζόμενοι που με αιτία και αφορμή τον κορωνοϊό φτωχοποιούνται ξανά, γιατί η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει όπως απαιτείται αξιοποιώντας την εξαφάνιση των πλεονασμάτων και τα διαθέσιμα χρήματα του «μαξιλαριού»!

Όμως, για να έχει νόημα η βοήθεια αυτή των βουλευτών και να μην είναι επικοινωνιακό προκάλυμμα και φτηνός λαϊκισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση οφείλει:

α) Να επεκτείνει με ΠΝΠ την περικοπή σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους και στα ΔΣ των οργανισμών (ΔΕΗ, ΣΤΑΣΥ, ΜΕΤΡΟ κλπ), ακυρώνοντας τις αυξήσεις που έδωσαν στον εαυτό τους «οι άριστοι» και μάλιστα μέσα στην συγκυρία της πανδημίας.

β) Να ακυρώσει άμεσα τα 11 εκατομμύρια διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό (είναι περίπου 5,5 ακαθάριστοι μισθοί του συνόλου των βουλευτών!), να ακυρώσει τα 30 εκατομμύρια προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και να τα κατευθύνει στα δημόσια πανεπιστήμια που δήλωσαν πως μπορούν να κάνουν το τεστ με το 1/5 του κόστους(!), να ακυρώσει την αύξηση στο νοσήλειο ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών, να νομοθετήσει στη ΠΝΠ πως τα χρήματα αυτά (από τους βουλευτές και τους κρατικούς αξιωματούχους) θα ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για να πληρωθούν μισθοί προσωπικού, που λήγουν οι συμβάσεις τους και δεν τις ανανεώνουν(!) (πχ ατομικές συμβάσεις καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης). Για παράδειγμα τα χρήματα ενός (1) μήνα του μισού μισθού των 300 βουλευτών μπορούν να πληρώσουν για έξι (6) μήνες τις καθαρίστριες στον Ευαγγελισμό…

Για όλους αυτούς τους λόγους και περιμένοντας να δω αν η κυβέρνηση θα τα νομοθετήσει αυτά που προτείνουμε και επειδή εν τω μεταξύ δεν της έχω καμία εμπιστοσύνη εξαιτίας της μέχρι τώρα διαχείρισης που έχει κάνει (των υπερτιμολογήσεων, των ελλείψεων, των απευθείας αναθέσεων σε κολλητούς κλπ) δηλώνω πως προσωπικά θα προχωρήσω σε αγορά ειδών προστασίας για το προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων, αξίας όσο το μισό του μισθού μου και θα τα παραδώσω στη διοίκηση του Νοσοκομείου! Αυτή θα είναι η συνεισφορά μου για τον πρώτο μήνα, ενώ αναλόγως τι θα νομοθετήσει η κυβέρνηση θα πράξω τους άλλους δυο μήνες.

Υ.Γ. Ελπίζω αυτή η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην είναι το προπέτασμα καπνού για τη συζητούμενη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων!

Παύλος Πολάκης
Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ