17-05-2021

Δήμαρχοι και περιφερειάρχες δηλώνουν πρόθυμοι να δώσουν το 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κορονοϊού

Ποιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μητσοτάκη

Μετά το κάλεσμα που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήμαρχοι αλλά και περιφερειάρχες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας δηλώνουν πρόθυμοι να δώσουν το 50% του μισθού τους για τους επόμενους δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. 

Εκείνοι που έχουν δηλώσει ότι θα καταθέσουν τον μισό τους μισθό είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας.

Επίσης, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος ανακοίνωσε ότι θα δώσει τον μισό του μισθό για αυτούς τους δύο μήνες στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας θα καταθέσει το ήμισυ της δημαρχιακής του αποζημίωσης για δύο τουλάχιστον μήνες υπέρ του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας ως ελάχιστη βοήθεια στους γιατρούς, νοσηλευτές, και το υπαλληλικό προσωπικό, για την αγορά υλικού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, παραχωρεί το ποσό από την μείωση του μισθού του ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος μαζί με τους αντιδημάρχους της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, πρότεινε σε όλους τους δημάρχους της χώρας να καταθέσουν το 50% των αποδοχών τους, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του Covid-19. Όπως ανακοίνωσε θα καταθέσει την πρότασή του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, που θα συνεδριάσει μεθαύριο, Τετάρτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ