08-04-2020

Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης σε φωτογραφικά «κλικς»

Μέσω τηλεδιάσκεψης για πρώτη φορά η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου λόγω κορονοϊού

Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μέσω βιντεοδιάσκεψης στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη για λόγους πρόληψης και προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Η υπηρεσία, e-presence, είναι διαθέσιμη σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ανάγκες για συσκέψεις εξ αποστάσεως. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα το e-presence σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας ΑΕ (ΕΔΥΤΕ) την εποπτεία του οποίου έχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή η εν λόγω υπηρεσία χρησιμοποιείται από τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και άμεσα θα είναι διαθέσιμη και για κάποια υπουργεία και την προεδρία της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι το e-presence θεωρείται απόλυτα ασφαλές, καθώς εξασφαλίζει ότι οι διακινούμενες πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

Το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης σε φωτογραφικά «κλικς»:

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.