12-02-2021

Την εκτός Εξαρχείων ανομία θυμίζει στον Χρυσοχοΐδη η Όλγα Κεφαλογιάννη

Για την υψηλή εγκληματικότητα στην «Τριλογία των Αθηνών» ρωτά η βουλευτής της ΝΔ

Μπορεί το αφήγημα της κυβέρνησης για “αντιμετώπιση της ανομίας” να επικεντρώνει κυρίως στα Εξάρχεια, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι οι κύριες εστίες ανομίας βρίσκονται αλλού. Αυτό υπενθυμίζει στον υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Όλγα Κεφαλογιάννη με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται στα αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας που παρατηρούνται καθημερινά  στην οδό Πανεπιστημίου, μεταξύ της Εθνικής Βιβλιοθήκης, του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών και ζητάει να μάθει ποιο είναι ακριβώς το σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο υπουργός προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ανομία.

Η πρώην υπουργός στην ερώτησή της επισημαίνει πως η «Τριλογία των Αθηνών» αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης μας για τους τουρίστες και ταυτόχρονα κεντρικό σημείο για τους πολίτες λόγω των ΑΕΙ, των τραπεζών, των θεάτρων, των εμπορικών καταστημάτων και των κεντρικών σταθμών αποβίβασης – επιβίβασης από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, τουρίστες και πολίτες πέφτουν θύματα κλοπών, ενώ τις βραδινές ώρες εξακολουθεί να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Αναλυτικά η ερώτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη:

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΘΕΜΑ: Αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας στην «Τριλογία της Αθήνας».

Στην οδό Πανεπιστημίου, μεταξύ της Εθνικής Βιβλιοθήκης, του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών στην επονομαζόμενη «νεοκλασική τριλογία» της Αθήνας, καθημερινά, και κυρίως σε ώρες αιχμής, τουρίστες και πολίτες πέφτουν θύματα κλοπών, ενώ τις βραδινές ώρες εξακολουθεί να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Η «Τριλογία των Αθηνών» αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης μας για τους τουρίστες και ταυτόχρονα κεντρικό σημείο για τους πολίτες λόγω των ΑΕΙ, των τραπεζών, των θεάτρων, των εμπορικών καταστημάτων και των κεντρικών σταθμών αποβίβασης – επιβίβασης από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Με ποιες δράσεις προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανομίας στην «Τριλογία της Αθήνας»;

Η ερωτώσα βουλευτής

Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ