06-05-2021

Ο Κάμερον καταργεί τα Χριστούγεννα

Η ανορθόγραφη είδηση που ανέφερε ότι ο Κάμερον σκοπεύει να καταργήσει τα Χριστούγεννα δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα σε σελίδα –παρωδία της αυθεντικής σελίδας στο Facebook, του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος.

Στόχος των εμπνευστών του μηνύματος που δημοσιεύθηκε ήταν να διαπιστωθεί η επίδραση των αναρτήσεων στα social media, ακόμη και όταν το θέμα είναι τόσο οφθαλμοφανές ότι πρόκειται για διακωμώδηση.

Το δημοσίευμα ανέβηκε με γραμματικά και ορθογραφικά λάθη και με τη λεζάντα «Κρατήστε τα Χριστούγεννα Βρετανικά» και τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει γιατί οι μετανάστες αισθάνονται προσβεβλημένοι.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη και να ήθελε ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να καταργήσει τα Χριστούγεννα, χιλιάδες πολίτες θεώρησαν σοβαρή την είδηση και σχολίαζαν με υποτιμητικά σχόλια για τους μετανάστες τους οποίους καλούσαν να φύγουν από τη χώρα εάν δεν τους αρέσουν τα βρετανικά έθιμα.

Στο παρελθόν η πραγματική σελίδα του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος έχει κατηγορηθεί για παραποίηση της πραγματικότητας και δημιουργία θεμάτων χωρίς να υπάρχουν (κάτι σαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής που βοηθάνε γιαγιάδες με τα ΑΤΜ) για να προωθήσει την ακροδεξιά του ατζέντα.

Αυτό δεν έχει εμποδίσει τη σελίδα να γίνει η πρώτη σελίδα στο facebook που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο “likes”, την περασμένη Τρίτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ