19-05-2021

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καθυστέρησης

Όπως σας είχαμε προειδοποιήσει από νωρίς χθες, το Eurogroup δεν πήρε αποφάσεις για το ελληνικό review, καθώς ήταν περίπου… αντικειμενικά αδύνατο. Από τη στιγμή που το θέμα των πλειστηριασμών είναι ανοικτό, ακόμα και η συμβιβαστική πρόταση Μοσκοβισί για «πράσινο φως» στην Αθήνα, στη βάση μιας δέσμευσης ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, απορρίφθηκε πανηγυρικά.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως εύστοχα γράφει σήμερα το Politico.eu, απέφυγε να χρησιμοποιήσει “κακές λέξεις”, ανακοινώνοντας χθες το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, δίνοντας έτσι στην Αθήνα περιθώριο άλλης μιας εβδομάδας για να λύσει το θέμα.

Το ερώτημα είναι: θα λυθεί; Επ’ αυτού, οι απαντήσεις διχάζονται. Οι “κοινωνιστές” της κυβέρνησης επιμένουν ότι οι πλειστηριασμοί της α’ κατοικίας αποτελούν “κόκκινη γραμμή”.

Οι “ρεαλιστές”, ωστόσο, επιμένουν ότι το θέμα είναι ουσιαστικά κενό περιεχομένου. Οπως μας λένε, “οι τράπεζες αποκλείεται να βγάλουν σε πλειστηριασμό 125.000 κατοικίες, δεν συμφέρει σε κανέναν να γίνει κάτι τέτοιο”.

Πάμε σε μια συμβιβαστική λύση που θα προβλέπει την προστασία του 40% – 45% εξ αυτών, με τις υπόλοιπες να απειλούνται τυπικά, αλλά όχι ουσιαστικά…

Πηγή φωτογραφίας: sooc

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ