03-08-2020

Ο Θεοχάρης θεωρεί «θετικό γεγονός» την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου (video)

Νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής: «Παρουσία» δια της απουσίας

Μία μάλλον περίεργη άποψη για το τι σημαίνει “επιτυχία” στην εξωτερική πολιτική έχει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και αυτήν εξέφρασε στην πρωινή εκπομπή του Open. Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε ως “θετικό γεγονός” την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη!

Νωρίτερα, ο Αλέξης Χαρίτσης, που συμμετείχε στη συζήτηση, είχε επικρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική που ασκεί, τονίζοντας αφενός πως η στάση της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα δεν είναι η πρέπουσα και, αφετέρου, πως η απουσία της χώρας τόσο από την πρώτη σύσκεψη, που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στο Βερολίνο, όσο και από την επικείμενη, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Ο Χ. Θεοχάρης έφτασε στο σημείο, προκειμένου να δικαιολογήσει τη μη κλήση της Ελλάδας και στις δύο συνδιασκέψεις, να ισχυριστεί ότι, “εκ των υστερών”, κρίνει ως θετική η απουσία της χώρας από την πρώτη όσο και από την επικείμενη! “Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι θετικό να λείπει η χώρα μας από τα διεθνή φόρα;”, απάντησε ο Αλ. Χαρίτσης στον Χ. Θεοχάρη. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δεσμευτεί πως, αμέσως μετά την πρώτη συνδιάσκεψη, θα φρόντιζε να είναι παρούσα στη δεύτερη.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.