14-05-2021

«Ο Μητσοτάκης όμηρος του Σαμαρά»

Τι θα έγραφε στο πρωτοσέλιδο ο Ευάγγελος Αντώναρος αν ήταν διευθυντής εφημερίδας

Στην ηχηρή απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αλλά και στο μήνυμά του ότι «δεν θα μπορούσαν να του είχαν ζητηθεί εξηγήσεις» για τη στάση από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρεται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, τονίζοντας ότι αν ήταν διευθυντής εφημερίδας, αυτή σήμερα θα είχε πρωτοσέλιδο: «Ο Μητσοτάκης όμηρος του Σαμαρά».

Αναλυτικότερα, ο κ. Αντώναρος σε ανάρτησή του στο Facebook παραθέτει δύο δημοσιογραφικές και πολιτικές επισημάνσεις:

«1. Η βραδινή διαρροη Σαμαρα λέει απλά: Εμενα — είτε υπάρχει κομματική πειθαρχία είτε όχι — ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να μου πει τι θα κάνω.

2. Στο Μαξίμου προσπαθούν, κατατρομαγμένοι κι ανησυχοι, να πούν ότι τίποτε δεν έγινε: Τι λέτε κ. Σαμαρά πως σας πέρασε τετοια ιδέα απο το μυαλό ότι εμείς θέλαμε εξηγησεις».

«Με δυό λόγια: Ο Κυριάκος δεν τολμά να αγγίξει τον Σαμαρα ( που είναι σα να εύχεται να τον διαγράψουν για να περάσει στο επόμενο στάδιο). Τουλάχιστον όχι για την ώρα», διαπιστώνει ο κ. Αντώναρος και καταλήγει:

«Αν ήμουν διευθυντής εφημερίδας αυριο θα έβγαινα με πρωτοσέλιδο: ” Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ”

Και φυσικά δεν θα με διέψευδε κανείς».

Η σχετική ανάρτηση:

Όλο το χρονικό από την απουσία του Σαμαρά μέχρι την προσπάθεια του Μαξίμου να κλείσει άρον-άρον το ζήτημα

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε στείλει από το πρωί της Τετάρτης σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ, θέτοντας ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της επίμαχης τροπολογίας: «Όποιος απουσιάσει ή δεν ψηφίσει, διαγράφεται», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς απουσίασε από την ψηφοφορία, προκαλώντας «παγωμάρα» στη ΝΔ και τους «γαλάζιους» βουλευτές, καθώς δεν απέστειλε επιστολή με την οποία να εξηγεί τους λόγους για την αδικαιολόγητη απουσία του από την ψηφοφορία, αλλά και το τι θα έπραττε σε αυτήν. Αντίθετα, στενός του συνεργάτης διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Σαμαρά να απουσιάζει για λόγους υγείας.

Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Ωστόσο, παρά το τηλεφώνημα, παρέμενε το ερώτημα για το αν ο κ. Μητσοτάκης θα εφάρμοζε την προειδοποίησή του, κάτι που θα σήμαινε άμεση διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ.

Λίγο αργότερα, λοιπόν, υπήρξαν κυβερνητικές διαρροές στα ΜΜΕ ότι το ζήτημα με την απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία θεωρείται «λήξαν», καθώς ο κ. Σαμαράς –δήθεν- επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη και –δήθεν- του εξήγησε τους λόγους απουσίας του, οι οποίοι –δήθεν- έγιναν δεκτοί.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία Σαμαρά με Μητσοτάκη ή Μαξίμου, με τον μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ο ίδιος το τοπίο, στέλνοντας παράλληλα ένα νέο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα μπορούσε να του ζητήσει εξηγήσεις («ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί»).

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

«Τα μαζεύει» ο Πέτσας: Δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις  από τον Σαμαρά

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Πέτσας προσπάθησε να κλείσει όπως – όπως το θέμα με τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «θα ήθελα να μην έχουμε συζήτηση για το θέμα, δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε ποτέ θέμα για να υφίσταται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ