28-10-2020

Τσίπρας για Ολοκαύτωμα: Ο αντιφασιστικός αγώνας πιο αναγκαίος από ποτέ

Τι έγραψε για τη Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Την ανάγκη για ενίσχυση της ιστορικής μνήμης και αλήθειας απέναντι στον ρατσισμό και το μίσος εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μέσω ανάρτησης στο Facebook με αφορμή την 27η Ιανουαρίου που είναι η Διεθνής Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. 

«Σήμερα, Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, θυμόμαστε τη πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στεκόμαστε με δέος μπροστά σε όσες και όσους έσωσαν, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους, τους διωκόμενους από τους ναζί και τους συνεργάτες τους.

Στις μέρες μας, που η ακροδεξιά και οι υμνητές των ναζί επιδιώκουν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, οδηγώντας τη παγκόσμια κοινότητα σε καταστροφικά μονοπάτια, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος της ίδιας της Ιστορίας. Ενισχύοντας την ιστορική μνήμη και αλήθεια, απέναντι στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος, απέναντι στις θεωρίες και τις πρακτικές των διακρίσεων. Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι μόνο πιο επίκαιρος από ποτέ, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.