19-01-2021

«Ποιητική» ενημέρωση από τον Τασούλα στη νέα ΠτΔ – Της απήγγειλε Καβάφη (video)

Και πιο συγκεκριμένα «Το Πρώτο Σκαλί»

Είναι γνωστή η αγάπη του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, για τον αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Πέτρου Καβάφη, αφού χρησιμοποιεί διάφορους στίχους του όποτε κρίνει ότι το επιτρέπει η περίσταση.

Έτσι, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, όταν και μετέβη στο γραφείο της νέας Προέδρου της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου επ’ ευκαιρία της ανακοινώσεως του αποτελέσματος της σχετικής διεξαχθείσης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τασούλας επέλεξε να της πει μια στροφή από το ποίημα «Το Πρώτο Σκαλί» του αλεξανδρινού ποιητή.

«Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμά σου να ’σαι
πολίτης εις των ιδεών την πόλι.
Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.
Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας
που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης».

Όπως τόνισε, «απ’ αυτό το κορυφαίο σκαλί θα εκπροσωπήσετε την Ελληνική Δημοκρατία στον μεγάλο εορτασμό της συμπληρώσεως δύο αιώνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Έναν εορτασμό που θα κάνουμε με τους στοχασμούς μας γόνιμα στραμμένους οπίσω προς τα ιδρυτικά χρόνια του Κράτους μας, αλλά και με το βλέμμα μας στραμμένο μπροστά προς ένα αισιόδοξο μέλλον, που ήδη οικοδομείται από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Μετά την επάξια εκλογή σας εύχομαι από καρδίας αντάξια της θητεία σας για το καλό του Έθνους και του λαού μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ