19-01-2021

Ο «απών» Ζουράρις πρότεινε για Πρόεδρο την Πατουλίδου με… ζουράρειο σκεπτικό

«Όρθωσε την ιδρυτική «Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν» για τον κτητορικό λαό μας» είναι ο λόγος

Ο Κώστας Ζουράρις απουσίαζε από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να στείλει επιστολή στο Προεδρείο της Βουλής, όπου θα δικαιολογεί την απουσία του ή θα εξηγεί το σκεπτικό της απουσίας του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παντός κινήθηκε εκτός κομματικής γραμμής, καθώς πρότεινε δύο άλλες γυναίκες για τον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό.

Ο Κώστας Ζουράρις επαναφέρει την πρόταση που είχε κάνει το 2015 σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη και στην ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του ο Κ. Ζουράρις αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η μεν Αγγελική Κοτταρίδη θεωρείται διεθνώς ως η λαμπροτέρα ερευνήτρια της μεγαλαλεξανδρινής και ελληνιστικής περιόδου, αναδεικνύουσα τις ελληνιστικές πόλεις έως και εντός της Σαουδικής Αραβίας και με παγκόσμιο κύρος την ελληνική επιστημοσύνη της. Η δε Βούλα Πατουλίδου, για την οποία δεν γκρεμίσαμε τα τείχη, τότε, όρθωσε την ιδρυτική «Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν» για τον κτητορικό λαό μας. Η επιλογή εκ μέρους μας ανάμεσα στις δύο αυτές ηγεμονίδες του ελληνικού πολιτισμού, θα μειώσει επιτέλους και την ανούσια αρρενοπληξία του κομματικού μας συστήματος».

Βούλα Πατουλίδου: Τον τιμώ και τον ευχαριστώ

Το makthes.gr επικοινώνησε με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και της έθεσε υπόψιν την ανακοίνωση του Κ. Ζουράρι.

«Διακατέχεται από ωραίες “εμμονές”» δήλωσε η Βούλα Πατουλίδου και πρόσθεσε:

«Στην περίπτωση της εκλογής του νέου προέδρου της Δημοκρατίας ο Κ. Ζουράρις επιμένει να θέλει γυναίκα σε αυτό το αξίωμα. Με αυτή του την πρόταση θέλει να τιμηθούν άνθρωποι που θεωρεί ότι έχουν προσφέρει στον τόπο. Προσωπικά τον τιμώ και τον ευχαριστώ».

Πηγή: makthes.g

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ