10-05-2021

Βορίδης για κοπή πίτας 12.000 ευρώ: Επειδή κόπηκαν μισθοί και ΕΚΑΣ δεν θα κάνουμε γιορτή; (video)

«Τι είδους κοινωνικός αυτοματισμός είναι αυτός;»

Τον… κοινωνικό αυτοματισμό κατήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σχετικά με τις αντιδράσεις για το ποσό των 12.000 ευρώ που δέσμευσε για τη διοργάνωση εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπουργείου του.

Αναλυτικότερα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, ο κ. Βορίδης επανέλαβε κάτι που ήταν άλλωστε ήδη γνωστό, ότι δηλαδή τα 12.000 ευρώ που ενέκρινε «αφορούν εκδήλωση για τους εργαζομένους του υπουργείου και τις οικογένειές τους, υπάρχει ανάλογο κονδύλι». «Είναι δέσμευση πίστωσης, μπορεί να μην πάει 12.000 ευρώ, μπορεί να πάει 8.000 ευρώ», σημείωσε.

Μάλιστα, σε επίκληση του παρουσιαστή για τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε: «Έλα τώρα. Τι είδους κοινωνικός αυτοματισμός είναι αυτός; Με όλον τον σεβασμό σε εκείνον που του κόπηκε το ΕΚΑΣ και σε εκείνον που του κόπηκε ο μισθός και σε εκείνον που του κόπηκε η σύνταξη, αυτό σημαίνει ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει μια γιορτή για τους εργαζόμενους; ΟΚ, ρε παιδιά να μην την κάνουμε».

«Αυτή η κριτική είναι ακραία», παραπονέθηκε ο κ. Βορίδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ