08-05-2021

Μήνυση και αγωγή του Θεοχάρη στο «Μακελειό» για «ανήθικα χτυπήματα»

«Η αποζημίωση που ενδεχομένως θα επιδικασθεί υπέρ μας θα διατεθεί στο Κοινωφελές Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση»

Στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας «Μακελειό» προσέφυγε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αναφορικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που έκανε λόγο περί «σκανδάλου αργομισθίας» της συζύγου του.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Θεοχάρης, «η προσωπική και πολιτική μου διαδρομή με οδήγησαν στην απόφαση να τοποθετηθώ απέναντι στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Μακελειού της 10ης Ιανουαρίου 2020. Ανήθικα χτυπήματα που σπιλώνουν την αξιοπρέπεια της συζύγου μου, τη δική μου και της οικογένειάς μας δε μπορεί παρά να λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει. Προφανώς το γεμάτο ασύστολα ψεύδη περιεχόμενο του άθλιου αυτού δημοσιεύματος στερείται κάθε αλήθειας».

«Οι εμπνευστές και συντάκτες του δημοσιεύματος γνωρίζουν καλά ότι η πορεία μου στα δημόσια πράγματα είναι πεντακάθαρη και χαρακτηρίζεται από την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα. Γνωρίζουν επίσης τον αξιόποινο χαρακτήρα των όσων γράφουν και για το λόγο αυτό επέλεξαν να κρυφτούν και να μην υπογράψουν το λιβελoγράφημά τους. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου είμαστε υπερασπιστές της ελευθερίας του τύπου. Στην περίπτωση όμως αυτή έχουμε να κάνουμε με θρασύδειλους, που επικαλούνται την ιδιότητα του δημοσιογράφου ως άλλοθι στις ύβρεις τους», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο υπουργός Τουρισμού και συνεχίζει:

«Ευτυχώς όμως, η περίοδος του «μακελειού» προσωπικοτήτων, οικογενειών και υπολήψεων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, οι δε συκοφάντες θα έρθουν αντιμέτωποι σύντομα με τις συνέπειες των πράξεών τους».

Ο κ. Θεοχάρης σημειώνει στη συνέχεια ότι ο ίδιος και η σύζυγός του καταθέτουν μήνυση και αγωγή κατά παντός υπευθύνου και «προσφεύγουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

«Μέχρι τότε καλούνται να απέχουν από κάθε περαιτέρω δυσφήμιση και προσβολή του προσώπου μου αλλά του προσώπου της συζύγου μου. Προφανώς και επειδή η όποια νομική διαδικασία ακολουθήσει θα έχει ως μόνο στόχο να μπει ένα τέλος στον οχετό και τις ύβρεις και να προστατεύσει τη σύζυγό μου, εμένα και την οικογένειά μας, η αποζημίωση που ενδεχομένως θα επιδικασθεί υπέρ μας θα διατεθεί στο Κοινωφελές Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση». καταλήγει ο κ. Θεοχάρης.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ