22-01-2021

Στην πολιτική του ΥΠΕΞ υπάρχει συνέχεια, αν πρόκειται για… Coca-Cola

Η κοινή «αδυναμία» του Κοτζιά και του Δένδια

Κοινή «αδυναμία» στην… Coca-Cola διαίτης φαίνεται πως έχουν τόσο ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Κοτζιάς, η οποία μάλιστα δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την περασμένη Τρίτη.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στη στήλη «Το Κονκλάβιο» της εφημερίδας «Καθημερινή», μια από τις φήμες που συνόδευαν τον Νίκο Κοτζιά την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών και που δεν αποτελεί αστικό μύθο, αφορά στη συνήθειά του να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες Coca-Cola Zero.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, θρυλείται πως σε μία από τις τελικές φάσεις διαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και ενώ ο κ. Κοτζιάς βρισκόταν στα Σκόπια σε συνάντηση με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, οι Σκοπιανοί έψαχναν νυχτιάτικα να βρουν το συγκεκριμένο αναψυκτικό.

Στη συνεδρίαση, λοιπόν, του ΕΣΕΠ την Τρίτη, ο νυν υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας, ζήτησε να του φέρουν μία Diet Coke, με τον κ. Κατρούγκαλο να μην αφήνει το αφήνει να πέσει «κάτω»: «Να που υπάρχει συνέχεια στην εξωτερική πολιτική», φέρεται να σχολίασε χαριτολογώντας, θυμίζοντας τη συνήθεια του προηγούμενου ΥΠΕΞ. Ο κ. Δένδιας βέβαια παρέκαμψε το σχόλιο, απαντώντας ότι το εν λόγω διαιτητικό αναψυκτικό προτιμά και ο Μάικ Πομπέο.

(kathimerini.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ