23-04-2021

«Ψίθυροι» για προκλητική αδιαφορία του Ερντογάν στον Μητσοτάκη

«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα της Αθήνας προς το Λονδίνο, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για το παρασκήνιο και το κλίμα στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους «ψιθύρους» που έφτασαν στην Αθήνα σχετικά με το κλίμα της συνάντησης, ο τούρκος πρόεδρος επέδειξε προκλητική αδιαφορία στον έλληνα πρωθυπουργό.

Άλλωστε, η Άγκυρα είχε φροντίσει να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της, όταν πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ τορπίλισε το κλίμα, δηλώνοντας ότι «η Τουρκία με το πρόσφατο μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη σχεδιάζει νέες γεωτρήσεις και έρευνες σε περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της».

Αλλά και μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, η τουρκική πλευρά δεν έδειξε διάθεση για σύγκλιση, καθώς ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν δήλωσε ότι «πολύ σύντομα» θα κατατεθεί στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης το «μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ