Λιαρόπουλος: Από το «Γερούν, γερά» στον ΟΟΣΑ

Έτοιμος να ποστάρει το σύνθημα «είναι τρελός ο Ολλανδός»

Η επιλογή του υπουργού Βασίλη Κικίλια για τη θέση του εκπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ μπορεί να μην σηκώνει καμία ένσταση σε σχέση με την επιστημονική του επάρκεια, δημιουργεί όμως ερωτήματα σε σχέση με το πολιτικό του στίγμα και την στάση του τον καιρό της διαπραγμάτευσης το 2015.

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος είναι Ομότιμος Καθηγητής Οργάνωσης και Οικονομικών Υγείας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γνωρίζει καλά τα θέματα της Υγείας. Πλην όμως από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις εκλογές του 2015 έδειξε μια ιδιαίτερη αγάπη για τους δανειστές και τους εκπροσώπους τους. Το σύνθημα που τον ενέπνεε και τον επαναλάμβανε συχνά εκείνη την εποχή ήταν το “Γερούν, γερά!”

Μπορεί κανείς να πει ότι εκείνη την εποχή το κλίμα ήταν πολωμένο και πολλοί έφτασαν σε σημεία υπερβολής. Αυτήν την οπτική διαψεύδει ο ίδιος ο κ. Λιαρόπουλος ο οποίος, μόλις χθες με ανάρτησή του στο facebook δηλώνει περήφανος για το “σύνθημα” που το συγκίνησε. Φαίνεται ότι ανεξαρτήτως των τυπικών προσόντων όσων τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης το βασικό προσόν είναι η ακραία αντισύριζα ρητορική και αγάπη για τους δανειστές. Και απ’ αυτή την άποψη το βιογραφικό του Λυκούργου Λιαρόπουλου είναι πλούσιο.

{{-PCOUNT-}}5{{-PCOUNT-}}